Antena Căutare

Nu o să-ți vină să crezi! Merele, cartofii și roșiile au fost cândva alimente INTERZISE! Află motivul!

Astăzi sunt unele dintre cele mai comune alimente de pe masa oamenilor, însă în trecut au fost considerate interzise. Fiecare are povestea sa și ascunde secrete nebănuite.

Astăzi sunt unele dintre cele mai comune alimente de pe masa oamenilor, însă în trecut au fost considerate interzise. Fiecare are povestea sa și ascunde secrete nebănuite.

Mărul

Una dintre cele mai cunoscute povești biblice este cea a lui Adam și Eva, care nu i-au dat ascultare lui Dumnezeu și au mâncat din copacul cunoașterii din Grădina Eden.

Articolul continuă după reclamă

Deși majoritatea asociază fructul oprit cu un măr roșu și strălucitor, Biblia nu l-a identificat niciodată. Această neînțelegere este originară dintr-o traducere latină a Bibliei, din secolul al IV-lea. Cuvântul evreiesc "ra" a fost explicat prin "malum", care înseamnă atât "rău" cât și "măr".

Mai târziu, în Renaștere, pictorii au interpretat scena din Biblie, cu Adam și Eva ținând un măr. Deși istoricii au ajuns la concluzia că nu era vorba despre un măr în Grădina Edenului, ci mai degrabă de o rodie sau o gutuie, mărul a rămas simbolul tentație și al păcatului pe tot parcursul istoriei.

Roșia

Un alt fruct cu o reputație ciudată este roșia. Originară din Munții Anzi dar "domesticită" în America Centrală, roșia a fost binevenită în bucătăria spaniolă și italiană după ce a ajuns și în Europa, la începutul secolului XVI-lea.

Totuși, clasificare sa ca făcând parte dintr-o familie de plante otrăvitoare, i-a determinat pe mulți să fie reticenți. În America de Nord, în jurul anului 1710, roșiile erau mai mult plante ornamentale, cultivate mai mult pentru frumusețe decât ca ingrediente culinare. Abia după secolul XVIII, roșiile au căpătat mai multă popularitate, pentru ca apoi să fie considerate din nou periculoase din pricina unui dăunător - viermele verde, considerat otrăvitor.

Din fericire, mitul a fost spulberat și astăzi roșiile sunt considerate un ingredient de bază în arta culinară, consumat pe întreg globul.

Cartoful

Originar din America de Sud, cartoful a fost și el urmărit de suspiciuni în urma introducerii sale în Spania în 1570 și ulterior extins în Europa.

Ca și în cazul roșiilor, cartofii nu au fost văzuți cu ochi buni încă de la început, aspectul lor diform determinându-i pe oameni să creadă că poate produce boli precum lepra, sifilisul ori o infecție ciudată a limfei. Nemții chiar au refuzat să mănânce cartofii oferiți gratuit de Frederick cel Mare în timpul foametei din 1774.

De-a lungul timpului, cartofii au fost apreciați pentru randamentul lor, putând fi cultivați în diferite soluri, climate și având valori nutritive excepționale. Astăzi sunt una dintre cele mai importante culturi din lume în ceea ce privește consumul uman.

Și doamnele ajung la performanțe în bucătărie! Ea este singura femeie din lume care deține 7 stele Michelin... Ce mâncăruri le amintesc de copilărie juraților de la ”Chefi la cuţite”?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x