Trei ore și jumătate petrecute la bancul de lucru au fost suficiente pentru ca cei trei finaliști ”Chefi la cuțite” sezonul șase, Maria Burlacu, Andrei Balasz și Mihai Munteanu, să așeze în fața juraților o serie de preparate impecabile.
Ca de obicei, ultima etapă a concursului a impus o probă de gătit la foc continuu și un meniu complet, format din aperitiv, main course și desert, iar alegerile celor mai talentați bucătari din cel de-al șaselea sezon al show-ului culinar au încântat papilele gustative ale celor unsprezece chefi cu experiență ce au stat la masa jurizării:
”Au fost trei meniuri senzaționale, impecabile, executate de 18 concurenți talentați.”, afirma Florin Dumitrescu.
Lidl le-a stat la dispoziție finaliștilor cu o gamă variată de produse de top- de la cărnuri proaspete, la lactate de un standard înalt, legume ce au luat forma unor garnituri delicioase, fructe ce au stat la baza deserturilor spectaculoase și condimente ce au făcut diferența în farfurii.
Saint jaques cu sos de varză roșie, piure de cartofi cu trufe, crochete de orez, cod negru cu miere și trufe cu ulei de măsline și sare, toate au făcut parte din meniul marelui câștigător al sezonului șase, desemnat într-o atmosferă tensionantă la finalul serii. Mihai Munteau, din echipa albastră condusă de chef Sorin Bontea, a adjudecat titlul ”Chefi la cuțite” și marele premiu de 30.000 de euro.
Sfaturi pentru Munti, câștigătorul "Chefi la cuțite", de la Maria Burlacu și Andrei Balazs: "Etica și cuv... Decizie neașteptată! Ce se întâmplă cu premiul de la „Chefi la cuțite”! Mihai Munteanu, răspuns dur la adresa criticilor...