Matei Dinică este pasionat de… pâine, aşa că a venit “înarmat” cu desaga plină de făină şi cuo reţetă moştenită de la bunicul său. Practic, un preparat în premieră la “Chefi la cuţite”
Îmbrăcat în port popular, Matei aduce tradiția chiar în mijlocul platoului „Chefi la cuțite”: acesta pregateste pentru jurați o pâine specială, cu maia făcută de el, pe care o frământă și alintă pentru ca pâinica obținută să îi vrăjească pe chefi.
“Îmi place mult să plămădesc pâinea aşa cum se făcea odată. Pentru a scăpa de emoţii, am venit pregătit cu produse tradiţionale, dar şi cu elemente de design specifice României”, spune Matei, în vârstă de 30 de ani.
Chefii clar nu se aşteptau la un asemenea preparat! SURPRIZĂ, însă!!! Trăistuţele cu bacon şi caş nu par să aibă prea mult succes.
“Pâine umplută cu bacon şi brânză şi cam atât… Mi se pare incomplet”, se arată dezamăgit Chef Bontea.
“Mie îmi place mult ideea asta. Şi să facă o pâine într-o oră e mare lucru”, spune încântat Chef Florin Dumitrescu.
Primeşte două cuţite şi merge mai departe…