Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Pizza, o istorie neștiută! Cum s-a inventat și de ce blatul e mai gros la margine!

Pizza este mâncarea preferată a multora, dar puțini sunt cei care știu cine a inventat-o sau povestea care stă în spatele acestui deliciu culinar.

Pizza este mâncarea preferată a multora, dar puțini sunt cei care știu cine a inventat-o sau povestea care stă în spatele acestui deliciu culinar.

Mulți consideră că preparatul a apărut în Italia, dar acesta își are originile în Grecia Antică. Se prepara o pâine în formă rotunda, ce purta numele de „pitta”. Ulterior s-au descoperit dovezi care atestau faptul că în orașe precum Pompei sau Neopolis era la mare căutare această pâine.

Pitta era un aliment popular mai ales în rândul săracilor, care optau pentru o mâncare ieftină, ușor de făcut și gustoasă. Cu timpul, oamenii au început să adauge și alte ingrediente înainte de a băga totul la cuptor.

Chiar și marginile mai groase ale pizzei au o istorie. Acestea erau făcute cu scopul de a permite săracilor să mănânce bucățile apucând de aceste margini, fără a fi o problemă faptul că au mâinile murdare. Această parte din blat de obicei nu se consuma, ci era aruncată.

Prima pizzerie din lume s-a dechis în anul 1830 și mai există și azi pe străzile din Napoli.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube