Floricelele de porumb sunt poate cea mai populară gustare din toată lumea. Dar cum au apărut?
Fie că te uiți la un film cu prietenii, fie că doar savurezi o gustare sățioasă, popcorn-ul este alegerea ideală, chiar și pentru cei mai mofturoși.
De-a lungul timpului, acestea au fost servite în diferite forme: simple, cu sare, cu arome diverse, cu ciocolată sau chiar caramel.
Floricelele de porumb sunt savuroase
Puțini sunt cei care știu încă cum s-au născut aceste minunății gustoase.
Mai vechi decât credeai
Cercetătorii au descoperit ceva de-a dreptul incredibil. Se pare că peruanii de acum 6.700 de ani obișnuiau să consume porumb și mai ales, floricele.
Istoria a fost dată peste cap, fiind demonstrat astfel că porumbul a ajuns în America de Sud cu 1000 de ani mai devreme decât se estimase.
Cum pocnește o floricică!
Termenul de popcorn („popped corn”, adică porumb pocnit) a apărut în anul 1848. În acea perioadă, gustarea se bucura de multă popularitate.
Pizza, o istorie neștiută! Cum s-a inventat și de ce blatul e mai gros la margine!
Am putea spune că Regina Victoria a Marii Britanii a mâncat floricele.
Ce personalități au mai mâncat probabil popcorn?
- Abraham Lincoln
- Karl Marx
- Charles Dickens
- Oscar Wilde
- Lewis Carroll
- Charles Darwin
- Thomas Edison
Porumb vechi de 4.700 de ani, descoperit în Peru
În 1970, generalul Mills obține patentul pentru prima pungă de floricele de făcut la cuptorul cu microunde.
Curiozități
- În unele părți ale lumii, floricelele înșirate pe sfoară constituie ornamente pentru pomul de Crăciun.
- Unele firme de transport naval folosesc popcorn-ul în loc de polistiren expandat, pentru a împacheta diferite colete.
- Cel mai mare castron de floricele a fost făcut în 2006, în Statele Unite: o cantitate de 1,549 de kilograme.