În fiecare ediție a celei mai iubite emisiuni culinare surprizele se țin lanț, atât pentru jurații ,,Chefi la cuțite”, cât și pentru concurenții care își încearcă norocul la bancul de lucru. Luni seară de la ora 20:00, un candidat la permisul de trecere către următoarea etapă își dorește să ,,gătească afară, în libertate, precum urmașii săi”.
Lali Gabor este de meserie căldărar și a ridicat tehnica acestui meșteșug la nivel de artă, pentru că va găti într-un ceaun bătut chiar de el. Mărturisește că savoarea se păstrează mai bine în vasele de cupru, iar preparatul pe care îl va găti special pentru jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu este la fel de autentic precum tehnica folosită. Nu pune mare preț pe plating, ci pe gust, iar rețeta pe care o are datează de mai bine de jumătate de veac- tocăniță ,,gaborească”, cu asta speră să îi surprindă pe cei trei chefi.
Și pentru că apariția lui în competiție este originală, Lali mai are o surpriză pregătită. Ca un invitat de seamă, le va oferi atât juraților, cât și Ginei Pistol un cadou special, tradițional, realizat de el. Ce va spune trioul ,,Chefi la cuțite” despre acest savoarea preparatului, dacă vor considera că merită să-și găsească locul în această competiție, dar și cum se va încheia întâlnirea cu Lali Gabor, telespectatorii Antena 1 află luni de la 20:00, într-o ediție specială care marchează trecerea spre etapa următoare: Bootcamp-ul.