Antena Căutare

Rețeta pe care o vei adora! Pandișpan cu ciocolată și cremă de brânză, un desert perfect pentru sfârșitul de săptămână

Un preparat delicios, care conține pandișpan cu vișine și ciocolată, cremă de brânză și zmeură, poate fi alegerea ideală pentru a-ți încânta papilele gustative la sfârșit de săptămână.

Un preparat delicios, care conține pandișpan cu vișine și ciocolată, cremă de brânză și zmeură, poate fi alegerea ideală pentru a-ți încânta papilele gustative la sfârșit de săptămână.

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g unt
  • vișine din compot(borcan de 400 g)
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema de bânză:

  • 500 g brânză tartinabilă, dulce
  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie

Pentru decor:

  • 1 kg zmeură
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 lingură amidon
  • zeama de la compot

MOD DE PREPARARE:

Pentru pandișpan, se topește ciocolata împreună cu untul, la bain marie, apoi se lasă să se tempereze.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Se adaugă gălbenușurile, apoi ciocolata topită și se încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Aluatul se întinde în forma de copt unsă și tapetată cu zahăr și se presară vișinile deasupra, care se înfig ușor în aluat.

Se coace pandișpanul pentru 15 minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.

Pentru crema de brânză, se amestecă brânza tartinabilă cu mascarponele, se adaugă zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și un praf de sare și se mixează până se omogenizează bine.

Crema de brânză se întinde peste pandișpanul răcit.

Deasupra se presară din belșug zmeura.

Pentru jeleu, se pune siropul de la compot la fiert împreună cu puțin zahăr, doar dacă este cazul si se adaugă o lingură de amidon.

Se fierbe 1-2 clocote, apoi se lasă să se tempereze puțin si se intinde cald, peste zmeură.

Se poate înlocui amidonul cu un plic de tort-gel, dacă se dorește ca jeleul să fie fin.

Se dă prăjitura la rece pentru o oră, apoi se poate porționa și servi.

Poți consulta rețeta VIDEO AICI!

Ce se mănâncă la micul dejun în 13 ţări diferite! Galerie foto cu preparatele puse în farfurie în toate colţurile lumii... Chef Florin Dumitrescu, față în față cu cei de la Paraziții! Fanilor nu le-a venit să creadă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x