Săptămâna aceasta, echipele din sezonul de poveste au trecut prin alte două confruntări care au restabilit rândurile în bucătăria „Chefi la cuțite”.
Ediția de marți seară a adus o altă temă impusă la bancurile de lucru: trei tipuri de preparate care au fost realizate ținând cont de plating-ul final, căci echipele au avut la dispoziție fotografii ce i-au ajutat să recreeze farfuriile ilustrate.
Sorin Bontea a avut avantajul de a alege, considerând că file-ul de monkfish învelit în bacon este un pariu sigur către inimile invitaților special de la masa jurizării.
Lui Cătălin Scărlătescu i-a revenit cotletul de berbecuț în mantie verde, iar Florin Dumitrescu și-a instruit bucătarii pentru a pregăti un mușchi de vită cu reducție de vin roșu. Bucătarii au avut la dispoziție top asigurate de Lidl și au folosit cele mai proaspete ingrediente din cămară pentru a livra preparate cu o savoare deosebită, dar și un plating impecabil.
În cele din urmă, gustul fraged al cotletului de berbecuț, ce a fost completat de un rulou de dovlecel și brânză proaspătă a fost prima alegere a celor de la masa degustării, iar bucătarii în tuncii galbene au marcat o nouă victorie în confruntările pe echipe.
Farfurii cu iz exotic și deserturi savuroase! Sezonul cinci „Chefi la cuțite” este mai mult decât savuros!... Replici tăioase între chefi: “Voi face tot ce îmi stă în putință ca unul de la tine să plece acasă”...