Antena Căutare

“Ștrumfii jedi” sunt pregătiți să-l facă pe chef Dumitrescu învingător în sezonul 5! Poveștile bucătarilor din echipa albastră

Emoțiile primelor două etape ale concursului au luat sfârșit, dar cei 18 care s-au calificat în echipele finale ale chefilor mai au de îndurat nenumărate provocări în bucătăria „Chefi la cuțite”. Fiecare dintre cei trei chefi a căutat să își aleagă ucenici cât mai talentați, ținând cont și de faptul că ei trebuie să fuzioneze ca o adevărată echipă.

Emoțiile primelor două etape ale concursului au luat sfârșit, dar cei 18 care s-au calificat în echipele finale ale chefilor mai au de îndurat nenumărate provocări în bucătăria „Chefi la cuțite”. Fiecare dintre cei trei chefi a căutat să își aleagă ucenici cât mai talentați, ținând cont și de faptul că ei trebuie să fuzioneze ca o adevărată echipă.

Fie că sunt bucătari experimentați, amatori, sau dornici să își testeze limitele în tensiunea unei competiții culinare profesioniste, cei 18 candidați la marele titlu al sezonului 5 Chefi la cuțite au în spate adevărate povești de viață.

“Ștrumfii jedi”, cum și-a poreclit Florin Dumitrescu bucătarii în cel de-al cincilea sezon, vor reprezenta culoarea albastră, pe care speră să o ducă într-un număr cât mai mare în finala „Chefi la cuțite”.

  1. Bogdan Vandici- are 21 de ani și este bucătar

Bogdan este cel mai tânăr concurent de sezonul acesta și a descoperit gastronomia printr-o coincidență. După ce a realizat că profilul facultății alese nu i se potrivește și-a încercat norocul într-un bucătăria unui restaurant din Olanda, iar experiența de acolo i-a oferit toate răspunsurile de care avea nevoie. A revenit în țară pentru a obține o diplomă de bucătar, apoi a plecat în Paris, acolo unde a lucrat îndrumat de chef Mihali- fost concurent din sezonul 2. Talentul și determinarea l-au ajutat să ajungă șef de tură în restaurantul din Paris, iar în jurizarea pe nevăzute i-a impresionat pe chefi cu povestea sa de viață, dar și cu rețeta de pavlova, pe care chef Scărlătescu a catalogat-o ca fiind cel mai bun desert degustat în toate cele 5 sezoane “Chefi la cuțite”.

  1. Elena Rus- are 40 de ani și deține o fermă de plante ornamentale

În cel de-al patrulea sezon, Elena Rus a reușit să ajungă până în ultima probă de Bootcamp, însă la momentul respectiv nu a fost aleasă în echipele finale ale chefilor. Acum se reîntoarce cu forțe proaspete, iar determinarea ei l-a convins pe Florin Dumitrescu că are atuurile unui ucenic valoros, atuuri ce i-ar putea asigura câștigul în această competiție culinară. Domeniul gastronomic a început să o atragă din perioada în care a lucrat ca ospătar și a început să cocheteze cu gătitul, fiind curioasă de tehnica și secretele bucătarilor din restaurant. Deși este foarte glumeață, singura doamnă din echipa albastră este un concurent organizat și serios care nu uită că dragostea este ingredientul ce nu trebuie să lipsească din nicio farfurie.

  1. Robert Csaba Hajdu- are 30 de ani și este bucătar în Anglia

Pasiunea lui Robert pentru gastronomie este o moștenire de familie, bunica și tatăl concurentului fiind cei care l-au inspirat să aleagă acest domeniu. A început să gătească la hanul mătușii din Budapesta, după care și-a încercat norocul în Statele Unite ale Americii și a avut șansa de a descoperi secretele unor bucătari extraordinari în Marea Britanie. Pas cu pas, Robert a trecut prin toate etapele, de la bucătar de linie, la sous chef în restaurante cu stele Michelin, astfel încât experiența sa gastronomică este incontestabilă. Își dorește să câștige alături de Florin Dumitrescu, cheful său preferat, ca pe mai departe să inspire și să educe generația nouă de bucătari.

  1. Julius Ponce Gutierrez- are 34 de ani și este chef în București

Julius nu este o figură nouă în acest concurs, căci în cel de-al patrulea sezon filipinezul a reușit să cucerească inimile telespectatorilor prin energia pe care a adus-o în platoul “Chefi la cuțite”. Deși nu a ajuns atunci în echipele finale, în sezonul 5 i-a demonstrat lui chef Florin că merită să facă parte din echipa sa. Julius a ajuns în România acum 9 ani și a lucrat alături de Cătălin Scărlătescu într-un restaurant din București, fiind specializat în sushi. Pas cu pas a învâțat și limba română și a ajuns să se obișnuiască cu gustul sarmalelor și al jumărilor, două dintre preparatele sale preferate. În prezent este chef bucătar, iar experiența sa vastă l-ar putea ajuta să ajungă cât mai departe în concurs. Dacă ar câștiga marele premiu, Julius și-ar dori să își aducă cei doi copii în țară, care acum studiază în Filipine.

  1. Victor Ioniță- are 36 de ani și este bucătar

Victor face parte dintr-un club de bikeri, dar își găsește timp și pentru cealaltă pasiune a sa, bucătăria. A urmat cursurile unei școli de specialitate și a început să lucreze în Florența, ca mai apoi să își împartă timpul între bucătăria unui restaurant din Ploiești și cea a unui local din Vama Veche. Pas cu pas, Victor a ajuns să fie sous chef într-un restaurant din Scoția, unde pregătea bucate pentru invitații de la castel. A gătit pentru Regele Spaniei și alte personalități extrem de importante, iar perseverența și seriozitatea cu care tratează gastronomia sunt două caracteristici vitale ce l-ar putea ajuta în această competiție.

  1. Gabriel Mocanu- are 25 de ani și este bucătar

Gabriel este unul dintre cei mai tineri concurenți din competiție, însă cu toate acestea are o experiență de 7 ani în bucătărie. A fost atras de la bun început de gastronomie, motiv pentru care a urmat un liceu de specialitate în Roma. În prezent, este sous chef într-un restaurant din Munchen, dar a cunoscut și secretele rețetelor italienești deoarece a crescut și și-a petrecut cea mai mare parte din adolescență în Roma. Gabriel a întâmpinat multe momente dificile de-a lungul timpului, pentru că fiecare oportunitate a fost dublată de provocări imense, dar acest lucru nu l-a oprit. Domeniul culinar l-a făcut să întâlnească și marea dragoste, iar iubita sa îi împărtășește aceeași pasiune. Împreună, cei doi au organizat o serie de eveniment la un castel din Polonia, undeGabriel a avut șansa să gătească pentru personalități de la Hollywood, Google, sau pentru artiști renumiți. Este un fan al emisiunii încă de la prima difuzare, iar în sezonul de poveste „Chefi la cuțite” a venit să își testeze limitele, dar să și câștige.

Șase concurenți, șase povesti impresionante de viață! Ei sunt bucătarii VERZI ai lui chef Sorin Bontea! "Ei oricum ... Bucătarii lui Scărlătescu vor defila în echipa galbenă! Poveștile concurenților aleși pe sprânceană de chef Cătălin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x