Bucătărie internațională este tema primei probe din cea de-a treia confruntare a echipelor. Dar stați, că asta nu e tot! Cei care vor sta la masa juriului sunt oameni extrem de pretențioși, care știu să facă exact diferență între gusturi, aspect și combinații de ingrediente.
Degustătorii acestei prime probe sunt somelieri. ”Somalierii sunt cei mai buni prieteni ai bucătarilor, care reușesc să facă o asociere corectă între mâncare și vin. Ne depășesc cu mult pretențiile”, explică chef Dumitrescu.
Dar să revenim la bucătăria internațională, căci e rost de întrebări multe. Avem așa: Republica insulelor Marshall, Burundi și Tuvalu. Dacă e să-i dăm crezare lui chef Florin, cică în ultima s-a inventat telemeaua de vacă, în Burunci e ceva cu lochiorul de caise, iar în aia cu nume de ”Marshall” a fost ceva cu pasta de dinți. Eh, atâta istorie ne cam depășește.
Se face împărțeala. Cine, ce gătește?