Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Sacrificiul

YouTube a scos de azi elementele de engagement de pe canalele de copii: notificari, comentarii, stories ...

Canalele pentru copii de pe youtube au de azi inchise elementele de engagement: notificari, comentarii, stories sau pagina de community

"Începând de astăzi, nu vom mai servi reclame personalizate sau funcții de asistență, cum ar fi comentarii, stories, chat live, clopotelul de notificări și altele pe videoclipuri destinate copiilor", scrie in comunicatul lansat ieri de youtube.

Inca din septembrie anul trecut, youtube a anunțat o serie de schimbări in platforma pentru a proteja mai bine copiii și confidențialitatea lor. Pentru ca majoritatea copiilor urmareau clipurile de pe contul parintilor, iar reclama primita targetat era in multe cazuri nepotrivita.

Astfel, tuturor creatorilor li se va cere să-și marcheze in YouTube Studio conținutul făcut pentru copii, dar in paralel youtube anunta ca "folosim inteligenta artificiala pentru a ne ajuta să identificăm acest conținut, iar creatorii pot actualiza o denumire făcută de sistemele noastre, dacă consideră că este incorect. Vom înlocui o modificare numai dacă este detectat abuz sau eroare".

Care sunt consecintele? Cel mai probabil o scadere a monetizarii canalului si un usor regres in cresterea canalului din cauza ca au fost blocate elementele de engagement, care-s parte din algoritmul de descoperire in search. De urmarit ...