Ingrediente
- piper proaspăt măcinat
- 25 g parmezan ras
- 1 ou
- 50 g bacon
- 100 g spaghete
Mod de preparare
Într-o tigaie se prăjește baconul tăiat cuburi.Se adaugă apoi câte un polonic de apă din oala în care fierb pastele.
Parmezanul trebuie să fie ras, iar gălbenușul pregătit. Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie ușor maronie, până puneți pastele, iar baconul destul de crocant.
Puneți spaghetele în tigaie, amestecați, opriti focul, puneti parmezanul, amestecati, apoi spargeți gălbenușul în tigaie și amestecați, puneți încă o lingură de apă fierbinte din oala în care ați fiert pastele, măcinați piper proaspăt.
Daca reușiți să respectați întocmai rețeta nu mai aveti nevoie de smântână!
Chef Sorin Bontea recomandă: Supă-cremă rece de căpșune cu piper roșu... Ou poșat în ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capră și sos BBQ auriu...