Antena Căutare

Elena Pădurariu - Ravioli cu dolveac și sos de gorgonzola

Ingrediente

  • pentru umplutura:
  • • dovleac - 300 gr
  • • usturoi - 1 catel
  • • busuioc - 2-3 frunze
  • • patrunjel - cateva fire
  • • smantana - o lingura
  • • nucsoara - un praf
  • • unt - o lingurita
  • • ulei de masline - o lingura
  • • sare si piper dupa gust
  • pentru aluat paste:
  • • faina de grau dur - 200 gr
  • • oua - 2 buc
  • • ulei de masline - 2 linguri
  • • apa - la nevoie
  • • sare si piper
  • pentru sos gorgonzola:
  • • smantana pentru gatit-150 ml
  • • gorgonzola - 50 gr
  • • unt - o lingurita
  • • stock de legume - aproximativ 30 - 40 ml
  • • sare si piper

Mod de preparare

Articolul continuă după reclamă

1. Pentru inceput, pregatim aluatul de paste. Intr-un bol punem faina, galbenusurile, sare, piper, uleiul de masline si incepem sa amestecam. Putin cate putin adaugam apa calduta si legam aluatul. Incepem sa il framantam pana devine elastic. Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 30 de minute.

2. Intre timp curatam dovleacul si il tragem la tigaie in unt si ulei de masline, iar atunci cand s-a inmuiat, punem si catelul de usturoi zdrobit. Adaugam putina apa si lasam sa fiarba pana devine moale.

3. Mixam umplutura cu tot cu usturoi si adaugam restul ingredientelor tocate marunt. La final, adaugam o lingura de faina pentru a lega compozitia.

4. Din aluat intindem doua foi si asezam umplutura din 3 in 3 cm pe o foaie. Cu putina apa umezim aluatul in jurul compozitiei si asezam cealalta foaie intinsa deasupra. Cu o stanta apasam si dam forma pastelor.

5. Intr-o cratita punem apa la fiert cu putina sare. Iar cand incepe sa fiarba asezam pastele ravioli la fiert. Mestecam cu o spatula si fierbem pana sunt gata.

6. Intr-o tigaie punem o lingurita de unt, gorgonzola zdrobita si smantana pentru gatit si mestecam pana devine un sos legat, iar gorgonzola se topeste.

7. Pe o farfurie se aseaza ravioli, iar deasupra se toarna sosul de gorgonzola. Cateva fasii de parmezan vor acompania perfect aceasta frumoasa farfurie.

Secretul bucatarului:

Aluatul de paste este mult mai bun atunci cand il framantam mai mult. Pentru un succes garantat puteti tine farfuriile pentru servire in cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Pastele vor ramane calde cand vor fi servite. Pentru un succes garantat va recomand sa acompaniati aceasta farfurie cu un pahar de vin de Feteasca Alba.

Kinga Tanko - Chec cu dovleac... Andreea Dumitrache - Dovleac copt cu brânză de burduf, bacon crocant și sos olandez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x