Ingrediente
- 400 ml Apa
- 375 g Curmale
- 375 g Unt
- 250 g Zahar brun
- 10 Oua
- 700 g Faina
- 3 Lingurite de praf de copt
- 2 Lingurite de bicarbonat de sodiu
- Pentru sosul toffee:
- 120 g Zahar
- 120 g Unt
- 100 ml Frisca lichida
Mod de preparare
Uite cum se prepară o prăjitură savuroasă, ce va atrage atenția tuturor.
Apa se fierbe cu curmale, unt si zahar (aproximativ 20 de minute). Cand sunt moi, se adauga ouale si restul de ingrediente. Mixul trebuie sa fie cremos/lipicios, nu foarte lichid, ca pentru un pandispan.
Se toarna mixul intr-o tava cu foaie de copt si se pune la cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade. Se portioneaza si se serveste cu inghetata si sos de caramel.
Pentru sos: Se caramelizeaza zaharul, apoi adaugam untul, se amesteca usor pana se topeste untul si se face un caramel subtire. Apoi se adauga frisca si se amesteca pana se omogenizeaza.
Preparatul se serveste cald, cu inghetata alaturi.
Chef Sorin Bontea dezvăluie o reţetă secretă! Cum se prepară salata perfectă?... Florin Ardeleanu prepară panna cotta lemon...