Ingrediente
- Blatul:
- - 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina alba, 4 linguri cacao, esenta vanilie, un praf sare, 1 plic praf de copt.
- Sirop:
- - 200 ml apa, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri zahar
- Crema;
- - 300 g ciocolata 67 % cacao, 650 g frisca vegetala, concentrat de menta 50g
- Sos ciocolata lucios moale pentru glasat
- 8 fructe physalis
- Frunza menta
Mod de preparare
Blat: se bat albusurile cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, cacaua, praful de copt, faina, esenta vanilie. Se porneste cuptorul in prealabil la 180 grade, se pregateste tava, se pune hartia de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptor la 180 grade, 30 – 40 min.
Crema: o parte din frisca se aduce la punctul de fierbere si se toarna peste ciocolata, iar restul se bate usor (moale), se adauga si concentratul de menta.
Asamblare: se ia tava in V, se pune hartie de copt, se toarna primul strat de crema, un strat de blat pe care il insiropam, apoi inca un strat de crema, iar la final blat insiropat si se da la frigider, eventual cateva minute la congelator. Dupa ce s-a intarit se scoate din forma si se glaseza cu sosul de ciocolata si se taie la dimensiunea dorita. Se orneaza cu physalis. Se poate turna individual dupa acelasi procedeu blat, crema, blat, crema, blat, se glaseaza cu sos si se orneaza cu menta.