Ingrediente
- -1dovleac
- -500 gr foietaj
- -100 gr zahar
- -10 gr scortisoara
- -5 linguri vin alb dulce
- -1 esenta de lamaie
- -zeama de la o jumatate de lamaie
- -2 linguri piure de mango
Mod de preparare
Dovleacul se curata si se taie in fasii lungi cam de 5 cm. Intr-un vas se pun zeama de lamaie, vinul, 50 gr. de zahar, esenta de lamaie si se incalzeste usor, dupa care se adauga bucatile de dovleac. Se amesteca cu mare grija sa nu se rupa fasiile de dovleac, iar cand s-au inmuitat se strecoara. Zeama lasata se pastreza.
Foietajul se intinde bine si inainte sa se taie din el fasii late de 5 cm si lungi de 10 cm (daca cineva vrea sa faca trandafiri mai mari taie foietajul mai lung si mai lat) se acopera cu un amestec facut din 50 de gr de zahar si 10 gr scortisoara. Peste fasiile taiate de foietaj se aseza feliile de dovleac suprapuse pe toata lungimea si se ruleaza usor, se aranjeaza in asa fel incat rezulta trandafiri. Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Imediat dupa ce sunt scosi din cuptor, trandafirii sunt unsi cu o pensula cu o glazura facuta din sosul ramas de la inabusirea dovleacului si cu piureul de mango.