Ingrediente
- 7 oua intregi
- 500 grame dovleac copt in cuptor si decojit
- 150 grame zahar
- 250 grame faina
- 100 grame unt
- praf de copt
- Pentru decor:
- ciocolata menaj 100 grame
- 200 grame gem de macese
- Bezele
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga dovleacul trecut prin sita, untul si faina cu praful de copt. Se coace in cuptor la 160 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute. Se incearca cu acul pentru ca fiecare dovleac are continut mai mare sau mai mic de umiditate. Dupa ce s-a racit, se taie cu inel si se lipesc cate 2 bucati cu gem de macese. Ciocolata se topeste in baie de aburi. Pe farfurie se deseneaza o panza de pajanjen, se pun bezelele si cateva picaturi de gem de macese. Este un desert simplu, dar gustos, cu ingrediente naturale de toamna, un desert sanatos, pe care copii in special il vor adora.
Stefan Gherasim - Scoici Saint Jacques și salată de dovleac caldă... Elena Pădurariu - Ravioli cu dolveac și sos de gorgonzola...