Ingrediente
- 500 gr rosii proaspete/conserva
- 100 gr morcovi
- 100 gr ceapa alba
- 50 gr telina radacina
- 50 gr ardei gras
- 100 ml stoc de legume
- 10 gr zahar
- 1 leg patrunjel verde
- 50 gr orez
- 150 ml ulei
Mod de preparare
Dacă vrei să prepari o supă de roșii și totuși vrei să încerci o rețetă nouă, atunci iată ce ai de făcut.
Se curata si se spala legumele, dupa care se taie marunt si se calesc in ulei. Se acopera cu apa si se lasa la fiert cca 20 min. Cand au fiert se adauga orezul bine spalat se se asezoneaza cu sare si piper.
Cand orezul este al dente se adauga rosiile taiate cubulete, fie ele decojite sau din conserva, si stocul de legume. Se continua fierberea inca 6 minute si se adauga zaharul si patrunjelul tocat marunt.