Ingrediente
- 300 g ficat de pui
- 100 g de unt
- 2 oua intregi +1 galbenus
- 10 cl de smantana de gatit
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- 1 lingurita de cafea de 5 spices
- Pentru sos:
- 250 g de rosii in bulion
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 10 cl ulei de masline
- busuioc proaspat
- sare, piper
Mod de preparare
Iată o rețetă specială cu care îți poți impresiona familia sau invitații. Se prepară ușor, dar rezultatele sunt pe măsură.
Curatati usturoiul si ceapa si caliti-le in 50 de g de unt, fara a le colora, adaugati ficatul de pui si caliti impreuna. Apoi se mixeaza totul impreuna cu restul de unt, ouale si smantana, sare, piper si 5 spices.
Mixati totul 2 minute, apoi treceti compozitia prin sita. Pregatiti 4 forme de ceramica pe care le ungeti cu unt (pentru a nu se lipi), varsati compozitia si bagati-o la cuptor pentru 35 de minute la 180° (in functie de cuptor), acoperiti cu hartie de aluminiu si fierbeti la bain marie. Verificati mereu, preparatul este perfect cand temperatura interioara este de 70° -75°.
Pastrati la cald pentru un starter cald sau bagati la frigider pentru un starter rece. Pentru sosul de rosii: caliti ceapa, usturoiul si rosiile taiate in cuburi cat mai mici in ulei de masline, condimentati dupa gust, iar la sfarsit adaugati busuiocul tocat foarte marunt.