Ingrediente
- piper
- sare
- cimbru
- usturoi
- garam masala
- ulei de masline
- iaurt grecesc
- 100 ml vin rosu
- busuioc
- mentă
- oțet
- 3 rosii
- 2 ardei rosii (grași sau capia)
- 2 vinete
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 500 g suc de roșii
- 250 g carne tocată de porc
- 250 g carne tocată de vită
Mod de preparare
Se călesc în ulei 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se adaugă carnea și se călește bine. Se pune vinul, apoi garam masala, sare, piper, cimbru, sucul de roșii.
Se lasă să scadă la foc mic, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.După ce se răcește puțin se amestecă bine cu 2 ouă. Vinetele se coc, se curăță, se lasă la scurs pe tocător, iar când s-au răcit se toacă.
Ardeii se coc, se toacă si se amestcă cu oțet, puțin zahăr, sare, piper, mentă, iaurt. Roșiile se taie felii, se pun în tavă cu ulei de măsline, sare, piper și busuioc. Se aranjează într-o formă un strat de vinete, un strat de iaurt cu ardei, un strat de carne și deasupra roșiile coapte cu busuioc verde.