Ingrediente
- 1 pară vin roșu
- cuișoare
- scorțișoară
- baton de vanilie
- zahăr
- aluat foietaj
- ciocolată neagră
- 200 ml smântână de gătit
- ghimbir
Mod de preparare
Se pun cantități egale de vin și apă într-o crăticioară. Se adaugă cuișoarele, scoțișoara, batonul de vanilie și zahărul. Para se curăță și se fierbe în amestecul de mai sus.
După aproximativ 20 de minute, când para a fiert, se scoate și se lasă să se răcească.Foietajul se taie fâșii și se învelește para în formă de spirală. Se unge cu un gălbenuș de ou și se bagă la cuptor încă 20 de minute.
Ciocolata se topește. Separat se fierb smântâna și ghimbirul. După ce se reduce conținutul la jumătate, se ia de pe foc și se amestecă cu ciocolata topită.
Sous-Chef Mimi Nicolae ne recomandă: Mămăligă coaptă cu ciuperci... O rețetă secretă din restaurantul lui chef Florin Dumitrescu...