Ingrediente
- 200 g somon
- 5 g rozmarin
- 50 g lămîe
- 5 g busuioc uscat
- 50 g ulei de masline
- 10 g usturoi
- sare
- piper
- 50 g roșii chery
- 50 g dovlecei
- 50 g ardei gras
- Pentru reducție de vin alb:
- 150 ml vin alb
- 10 g zahar
- cimbru
- rozmarin
Mod de preparare
Concurenta din echipa roșie te învață să faci o rețetă plină de savoare, cu care îți poți impresiona apropiații.
Se face un amestec din ulei de măsline, usturoi, busuioc, rozmarin si sucul de lămâie, sare și piper. Somonul se taie fâșii subțiri, se trece prin amestecul de condimente, se rulează și se fixează cu scobitori.
Legumele se taie rondele si se amesteca cu sare si piper, apoi se aranjează peste rulourile de pește. Reducția de vin se pregătește astfel: se toarnă vinul în tigaie, se lasă să se evapore alcoolul, se adaugă zahărul, cimbrul si rozmarinul.