Ingrediente
- Ton 150 g
- Inele de calamar 1 buc
- Crevete 1 buc
- O jumate de rosie
- Pesmest 20 g
- Oregano
- Busuioc
- Ulei masline 10 ml
- Peperoncino
- Ghimbir
- Coriandru
- Fasole verde 50 g
- Sare groasa
- Piper trei culori 0,3 g
- Ou 1 buc
- Vin 20 ml
- Faina 1 lingura
- Ulei 100 ml
- Coniac 10 ml
- Gorgonzola 20 g
- Smantana de gatit 10 ml
Mod de preparare
Concurentul din echipa albastră arată cum se face o rețetă incredibil de gustoasă, ce va alinta simțurile oricui.
Din faina, ou si sare se face coca prin care se trece inelul de calamar, dupa care se trece prin pesmet. Acesta se prajeste in ulei fierbinte. Se condimenteaza tonul si se prajeste in tigaia incinsa. Acesta trebuie sa ramana roz la mijloc.
Crevetele se condimenteaza si se trage la tigaie, flambam cu un pic de coniac la sfarsit. Pesmetul aromat se prepara cu urmatoarele ingredient: ulei de masline, vin, oregano, busuioc, peperoncino, coriandru, toate taiate marunt, amestecate, dupa care se pun peste rosia taiata in jumatate. Aceasta se introduce pentru 15 min in cuptor, la o temperatura de 180 de grade.
Fasolea se soteaza cu ghimbir al dente, dupa care se asezoneaza. Sosul gorgonzola se face la bain marie cu smantana de gatit.