Ingrediente
- paste orez 80 g
- 5 creveti de marime medie
- un ou
- germeni de ceapa
- ceapa rosie
- morcov
- cateva ciuperci albe
- ardei rosu
- 1 dovlecel
- condimente 5 spices
- sos de soia light
- sos de stridii
- sos dim (atentie la dim sos, acesta este picant)
Mod de preparare
La proba cu preparate internationale, Ciprian a fost printre putinii concurenti laudati de cei trei jurati. Cu lacrimi in ochi, acesta a trait o emotie de nedescris atunci cand cei trei chefi au gustat din farfuria sa, l-au laudat, iar ceilalti colegi l-au si aplaudat.
Mai mult decat atat, juratii au decis sa foloseasca reteta lui Ciprian in meniul serii respective. “Asta e o farfurie foarte corecta”, l-a laudat chef Catalin Scarlatescu.
Paste de orez cu creveti si legume
Se fierb pastele de orez si apoi se racesc. Intre timp, intr-o tigaie se soteaza legumele taiate in prealabil, dupa care adaugam un mix format din light soia, sos de stridii si dim sos.
Se soteaza apoi separate crevetii, se adauga oul batut si imediat ce s-a gatit acesta adaugam pastele si germenii de ceapa. Condimentam cu 5 spices. Se pot servi mixate, amestecand legumele cu pastele si crevetii sau foarte simplu, separate, asezate pe acelasi platou.