Ingrediente
- Dovleac -15 g
- Branza de capra - 7g
- Miez de nuca - 1g
- Miere - 0,05 mg
- Foi fine de placinta - x3-6cm/20cm
- Ciuperci champignon - 5
- Usturoi - 1catel
- Smantana lichida - 10 ml
- Vin rosu (cabernet sauvignon) - 250 ml
- Zahar - 1lingura
- Ulei de masline - 1,5 ml
- Mustar - 0,05 g
- Suc de lamaie
- Sare
- Piper
- Salata creata
- Baby rucola
Mod de preparare
Se curata dovleacul si se taie felii, dupa care se pune un praf de sare, unt si se pune in cuptor (180*C, timp de 13 min).
Pentru montajul Chamucei: pe o foaie de placinta, se pune dovleac copt, o felie de branza de capra, jumatate de miez de nuca tocat si miere, dupa care se inveleste in stil "chamuca".
Pentru ragu de ciuperci: se toaca marunt ciupercile si usturoiul si se pune intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Dupa ce se evapora toata umididatea, se adauga smantana, se tempereaza cu sare / piper si se lasa sa se reduca.
Pentru reductia de vin: intr-o craticioara se pune vinul si lingura de zahar si se lasa sa se reduca la foc mediu.
Pentru dressing de salata: intr-un castron se face o emulsie din ulei de masline, mustar, suc de lamaie si se tempereaza cu sare si piper.
Se monteaza si se serveste de preferinta la cald.
Andreea Dumitrache - Dovleac copt cu brânză de burduf, bacon crocant și sos olandez... Gabriela Constantin ne propune o rețetă delicioasă Trandafiri din dovleac si foietaj...