Ștefan Gherasim prezintă secretul unui piept de pui cu gălbiori, sos de smântână și couscous cu nucă, stafide și zeamă de portocale

Ingrediente

  • O jumătate de piept de pui
  • 100 g de couscous
  • 30-40 g de miez de nucă
  • 10 stafide albe
  • zeamă de la o jumătate de portocală
  • 200 g de gălbiori
  • 150 g de smântână
  • 50 g de unt bun (unt sărat de preferință)

Mod de preparare

Pieptul de pui curățat de piele și spălat în prealabil se poate face întreg sau tăiat în două, pe lungime. La fel, după preferință, se poate da sau nu fața pieptului de pui pe grătar. Se prăjește pieptul de pui într-o tigaie cu puțin ulei și la foc mic (pentru a nu se arde la suprafață, dar nici să rămână crud la interior).

Couscous-ul se prepară astfel: într-un bol se adaugă apa fierbinte cât să-l acopere, iar dupa ce e gata se adaugă zeama sau zestul de portocală, stafidele, nucile sfărâmate și puțină sare. Gălbiorii se curață, se spală bine, apoi se trag în unt și se condimentează după gust. Se adaugă apoi smântână ți se amestecă ușor, la foc mic. Montajul e recomandat să se facă pe un platou pătrat, de preferat negru mat.

Ultimele știri