Augustin s-a născut în Cluj-Napoca și are 28 de ani. Spune că a avut o copilărie frumoasă, cu mulți prieteni și sute de amintiri. O întâmplare nefericită și o mare încercare în viață l-au adus aproape de pasiunea pentru gătit, care i-a devenit și meserie.
După o tentativă eșuată de a urma Facultatea de Marketing și Management, pe care a abandonat-o după doi ani pentru că începuse deja să lucreze ca barman și ospătar, Augustin a fost implicat într-un incident care l-a dus după gratii. Dintr-o nefericită, Augustin a ajuns să petreacă cinci ani în penitenciar, unde a muncit ca bucătar. “Aici am cunoscut pentru prima oară bucătăria și pasiunea mea pentru ea. Lucrând în niște condiții care nu merită spuse și cu niste materii prime puține, mi-am dat seama că făcând o treabă bună acolo, afară aș putea face minuni. Timpul a trecut și am avut destul de reflectat asupra tuturor deciziilor care m-au adus acolo și tuturor păcatelor. A fost un timp contemplativ, eu așa îl consider, alții se mută la Paris să se regăsească, eu la Gherla, Baia Mare și Dej. Am ieșit la începutul anului 2012 și mi-am zis că trebuie să-mi pun viața pe drumul cel bun și să fac ceva benefic cu ea”, povestește Augustin despre această experiență.
Primul pas a fost să se angajeze ca bucătar în Cluj. A început să profeseze în domeniu întâi ca ajutor de bucătar și a schimbat mai multe locuri de muncă, printre care un hotel și un restaurant cu specific Mexican. Apoi s-a angajat la un hotel ca bucatar à la carte și pe evenimente. Lucrează cu plăcere pentru evenimente mari, gătește pentru diverse grupuri și e cel mai fericit atunci când primește feed-back pozitiv. Visul lui este să fie critic culinar și să se poată plimba prin toată lumea. Vrea să își testeze în acest show calitățile de bucătar și lider si spune că mizează în competiție pe faptul că este organizat și are un simț al gustului foarte dezvoltat. “Și sper ca într-o bună zi să pot să-mi deschid o bodegă mica de vreo 50 de locuri, în care să am un alt meniu în fiecare zi, în funcție de ce găsesc eu la piață în acea dimineață”, mai spune Augustin.
Hobby: sportul în general, fotbalul (pe care l-a practicat în copilărie) și fitnessul, muzica și cinematografia
Felul de mâncare preferat: pizza, pastele, mâncarea italienească
Trei feluri de mâncare pe care le gătește cu plăcere: ciorba de burtă, pastele de orice fel, diverse tocănițe.
Connect-R a ajuns în Iadul Bucătarilor! Vedeta se pricepe de minune să gătească pentru fetița sa, Maya!... Cătălin Badici - “Cea mai mare pasiune a mea este gătitul”...