Antena Căutare

Ai mâncat vreodată Ratatouille? Uite cum se prepară

Ratatouille este o tocană de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei. Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.

Ratatouille este o tocană de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei. Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.

Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii. Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii. Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.

În alte ţări ale Europei există rețete asemănătoare: versiunea malteză se numeşte kapunata, foarte asemănătoare cu cea franceză, ea fiind însoţită şi de peşte prăjit.


În bucătăria italiană ea se numeşte caponata, în Spania pisto, în Ungaria lecsó, în Bulgaria şi România ghiveci, în Grecia briami. Versiunile din Croaţia şi Serbia se numesc Đuveč şi conţin fasole verde şi orez. În Asia, Turcii umplu o vânătă cu legume, iar reţeta se numeşte imam bayildi.

Află care sunt primele amintiri din copilărie ale lui Florin Dumintrescu... Oare cum arată o farfurie cu 10 tone de humus? UIte care sunt recordurile culinare ce au șocat lumea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x