Antena Căutare

Chef Scărlătescu ne dezvăluie REȚETA perfectă de DROB, a bunicii!

Joia Mare le aduce tuturor amintirile copilăriei mai aproape, iar Chef Scărlătescu rememorează cu zâmbetul pe buze mesele pline de Paște, aranjate de bunica sa. Aceasta este cea care i-a format gustul pentru bucate încă din copilărie

Chef Scărlătescu ne dezvăluie REȚETA perfectă de DROB, a bunicii! Galerie
| restaurantedelux.ro

Joia Mare le aduce tuturor amintirile copilăriei mai aproape, iar Chef Scărlătescu rememorează cu zâmbetul pe buze mesele pline de Paște, aranjate de bunica sa. Aceasta este cea care i-a format gustul pentru bucate încă din copilărie.

"Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blanda persoana pe care am cunoscut-o vreodata. Si toate mancarurile ei mi-au ramas in suflet. Nu degeaba se spune ca gustul se formeaza in copilarie si ca mancarea este, in esenta, amintire. De la ea am mostenit si reteta de drob pe care o pregatesc in fiecare an de Paste si pe care astazi vreau sa o impartasesc cu voi."

Rețeta de DROB a bunicii
Folosesc următoarele ingrediente:
- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
- carne de miel 250 g
- 400 g ceapă și usturoi verde
- 400 g mărar și pătrunjel verde
- ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- prapure

Mod de preparare:
Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă "aproape fin". Toate se amestecă bine. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături.

Secretul unei reţete perfecte! Chef Cătălin Scărlătescu îţi arată, pas cu pas, cum se face friptura de miel... Tipsuri de Paşte de la Chefi! Ce-ţi recomandă Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x