Pentru nici nu motiv nu trebuie să ratezi rețetele lui Chef Sorin Bontea! Astăzi ne-a delectat cu un fel de mâncare special, delicios și prețios: Caribbean style shrimp cocktail
Ingrediente
- creveti cu codita, 24 buc.
- 500 ml apa
- 2 lamai
- 1 pahar de vin
- telina apio
- 1 ceapa taiata in patru
- boabe de piper
- frunze de dafin
- 1 morcov
- sare
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert, adaugam ceapa, telina taiata bucati mai mari, piperul boabe, frunze de dafin, morcovul taiat rondele, vinul, o lamaie taiata in jumatate, sare. Se fierb circa 5 minute, dupa care se adauga crevetii spalati si se lasa sa mai fiarba cam 4 minute. Cand sunt gata, se scot intr-un vas cu apa cu gheata.
Pentru sos:
- 1 cana mango taiat cuburi mici (dice)
- 3/4 cana tomatillo taiat cuburi mici (dice)
- 1/4 cana ardei gras rosu taiat cuburi mici
- 1/4 cana ceapa rosie (daca se poate challot) taiata cuburi mici
- 2 linguri sibulet tocat marunt
- zeama de la o lamaie
- zeama de grapefruit
- ¼ ulei masline extra virgin
- 1 varf de lingurita ardei iute jalapeno tocat marunt
- sare, piper
Se amesteca toate intr-un bol si se asezoneaza chiar inainte de a fi servit. Se serveste pe un pat de salata iceberg taiata foarte fin si se decoreaza cu lime.
Vrei să știi TOT ce se va întâmpla la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”? Intră ACUM în CULISELE celui mai tare show c... Chef Cătălin Scărlătescu dezlănțuie Iadul! Uite ce a gătit astăzi...