A început să gătească înainte de a împlini majoratul. La doar 18 ani, și-a luat viața în propriile mâini visând la o carieră de succes în domeniul bucătăriei. Florin Dumitrescu vorbește despre cel mai greu moment din parcursul său profesional.
”Cel mai greu a fost atunci când am ales să plec din țară, la 18 ani, pentru că îmi doream să câștig experiență și respect în această meserie, îmi doream să învăț. A fost foarte greu. Pe de altă parte, cred că drumul ăsta m-a dus și către una dintre cele mai mari realizări ale mele, aceea că am pus și eu umărul la recunoașterea profesională a bucătarilor, la schimbarea percepției asupra acestei meserii – motiv pentru care și plecasem din țară.”, a spus Florin.
Juratul de la ”Iadul Bucătarilor” consideră că meseria de bucatar a devenit un trend.
”În clipa de față a fi bucătar în România a devenit un lucru mare. E drept ca există și reversul medaliei, în sensul că pentru mulți meseria a devenit un trend, schimbarea a atras după sine și mulți autointitulați chefi, însă per total percepția este una foarte schimbată”, e de părere juratul.
Florin Dumitrescu: ”Viața mea se învârte în jurul mâncării”... Nu ai să crezi cine a fost campion la sah dintre cei trei chefi de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”...