- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Concurentul Augustin Pop ne recomandă o rețetă pe placul tuturor. Când ești în pană de idei și nu știi ce să gătești, poți apela rapid la rețeta lui: piept de pui suculent cu cartofi copti și 3 sosuri
Ingrediente:
Un piept de pui 250 g
2 cartofi medii 300 g
Smantana dulce 200 ml
Visine prospete sau congelate 50 g
Bacon 40 g
1 ceapa alba 100 g
1 ceapa verde 50 g
Rosii cherry 3 buc (30 g)
Mustar Dijon 2 lingurite (20 g)
Usturoi 3 catei (15 g)
Ardei gras 10 g
Sare
Piper negru si alb
Ulei floarea soarelui 100 ml
Ulei masline extravirgin 100 ml
Unt 30 g
Vin alb 15 ml
Patrunjel
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa fierbinte cu sare. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper alb si se trage bine la tigaie, dupa care se da la cuptor timp de aprox. 10-11 minute, la temperatura de 200 de grade. In timp ce pieptul este la cuptor, se pun intr-o tava cartofii aproape fierti si se prepara sosurile. Sosul de visine: se trag prin unt visinele jumatati, se adauga smantana si putina apa, se lasa la redus. Sosul legume Dijon: se trag la tigaie in ulei de masline legumele bucati (ceapa verde, ardeiul, usturoiul, rosiile cheery), se condimenteaza cu sare si piper alb, se sting cu vin, se adauga smantana, mustarul Dijon si putina apa si se lasa la redus. Sosul cu bacon: se trage la tigaie ceapa alba si baconul in ulei de floarea soarelui, se condimenteaza cu sare si piper negru, se adauga smantana, patrunjel verde tocat la cutit si putina apa si se lasa la redus. Pieptul de pui se lasa la odihnit 3-4 minute deoarece se serveste feliat. Paltingul se face pe o farfurie tip platou patrata sau rotunda.