Știai că micii s-au inventat cu peste 100 de ani în urmă? Cârciumarul Iordache din Centrul Vechi știa să prepare cei mai buni cârnați. Tot Bucureștiul venea să cumpere de la el și să desfete cu minunatele mâncăruri.
Într-o bună zi, pe când prepara cârnații la restaurantul său “La Iordache” de pe strada Covaci nr. 3, cârciumarul a rămas fără mațele în care introducea carnea. Clienții făcuseră coadă la ușă și, pentru a nu-i pierde, el a pus pe grătar doar carnea.
Pentru a încânta papilele degustătorilor, Iodache a mai adăugat cimbru, chimen, piper, bicarbonat și salpetru.
Mușterii nu puteau deschide gura la cât de bun era noul preparat. Apoi rețeta lui s-a răspândit în oraș și micii sfârâiau pe toate grătarele.
În cârciuma sa, Iordache primea clienți de seamă printre care I.L. Caragiale, George Enescu sau George Ranetti.
Nici nu îți imaginezi care este jocul preferat a lui chef Florin Dumitrescu! Credeai vreodată că face așa ceva?... Mimi Nicolae știe să prepare pere în foietaj...