Mimi Nicolae, unul dintre cei doi Sous-Chefi ai emisiunii Iadul bucătarilor, a cărei premieră va avea loc pe 22 septembrie la ora 20.30, ne prezintă o rețetă clasică reinterpretată.
Ingrediente:
piper
sare
cimbru
usturoi
garam masala
ulei de masline
iaurt grecesc
100 ml vin rosu
busuioc
mentă
oțet
3 rosii
2 ardei rosii (grași sau capia)
2 vinete
2 ouă
1 ceapă
500 g suc de roșii
250 g carne tocată de porc
250 g carne tocată de vită
Mod de preparare:
Se călesc în ulei 1 ceapă și 2 căței de usturoi.
Se adaugă carnea și se călește bine.
Se pune vinul, apoi garam masala, sare, piper, cimbru, sucul de roșii.
Se lasă să scadă la foc mic, apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit.
După ce se răcește puțin se amestecă bine cu 2 ouă.
Vinetele se coc, se curăță, se lasă la scurs pe tocător, iar când s-au răcit se toacă.
Ardeii se coc, se toacă si se amestcă cu oțet, puțin zahăr, sare, piper, mentă, iaurt.
Roșiile se taie felii, se pun în tavă cu ulei de măsline, sare, piper și busuioc.
Se aranjează într-o formă un strat de vinete, un strat de iaurt cu ardei, un strat de carne și deasupra roșiile coapte cu busuioc verde.