“Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” debutează cu o porție dublă de aventură culinară, pe 22 septembrie, de la ora 20.30.
Mimi Nicolae, unul dinre Sous-Chefii emisiunii, ne delectează cu un desert delicios – pere în foietaj.
Ingrediente:
1 pară
vin roșu
cuișoare
scorțișoară
baton de vanilie
zahăr
aluat foietaj
ciocolată neagră
200 ml smântână de gătit
ghimbir
Mod de preparare:
Se pun cantități egale de vin și apă într-o crăticioară. Se adaugă cuișoarele, scoțișoara, batonul de vanilie și zahărul.
Para se curăță și se fierbe în amestecul de mai sus.
După aproximativ 20 de minute, când para a fiert, se scoate și se lasă să se răcească.
Foietajul se taie fâșii și se învelește para în formă de spirală. Se unge cu un gălbenuș de ou și se bagă la cuptor încă 20 de minute.
Ciocolata se topește.
Separat se fierb smântâna și ghimbirul. După ce se reduce conținutul la jumătate, se ia de pe foc și se amestecă cu ciocolata topită.