• Oul poșat în ierburi
2 ouă
1 ardei roșu tăiat cubulețe fine
1 ramură cimbrișor verde tocată mărunt
10 g chives tocat mărunt
1 ramură tarhon verde tocat mărunt
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
un praf de piper alb
Consumabile: folie alimentară
Într-un bol de supă se așterne folie alimentară, care apoi se unge cu ulei de măsline. Creăm un melanj din ardei roșu, tarhon, chives și cimbrișor, cantitativ cât să intre într-o lingură și presărăm tot conținutul lingurii în centrul bolului prevăzut cu folie alimentară, iar mai apoi spargem oul asezonându-l cu sare și piper.
Strângem folia alimentară cât mai ermetic, astfel încât să obținem un buzunar cu care putem fierbe oul într-o formă cât mai aproape de cea naturală. Repetăm operațiunea și cu cel de al doilea ou.
Într-o oală cu apă în clocot inseram cele doua buzunare din folie alimentară cu conținutul de ou poșat în ierburi și le ținem 4-5 minute în funcție de cât de cremoasă vrem să obținem consistența gălbenușului. Se taie folia și se scoate oul, acum deja gata poșat.
• Dovleceleul grill:
50 g ulei de măsline
1 dovlecel (7felii)
un praf de oregano uscat
un praf de sare
un praf de piper alb
Marinăm dovlecelul cu uleiul de măsline și toate celelalte ingrediente. Incingem o tigaie de teflon grillată în care vom găti dovlecelul astfel încât să rămână crocant.
• Sparanghel sotat
5 fire sparanghel verde
50 g unt
un praf de sare
un praf de piper alb
Fierbem apa într-o oală adăugând și un praf de sare. Inserăm sparanghelul căruia în prealabil i-am îndepărtat cotoarele, timp de 1 min. Separat într-o tigaie la foc mediu adăugăm untul și sparanghelul direct din oală. Sotăm asezonând cu sare și piper timp de 1 minut.
• SOS BBQ auriu
1 lingură muștar dijon
1 lingură miere
1 lingură sos worchester
1 linguriță oțet balsamic alb
1 praf boia afumată/dulce
1 linguriță ulei de măsline
un praf de sare
Se amestecă toate ingredientele într-un bol cu ajutorul unui tel până se obține o consistență omogenă.
• Montaj
50 g telemea de capră sfărâmată
Așezăm dovlecelul sub formă de piese de domino răsturnate peste care presărăm telemeaua de capră și mai apoi cele două ouă poșate alăturate de sparanghelul sotat. În final picurăm pe toată suprafața preparatului sosul BBQ auriu.
Poftă bună!