Toamna se culeg roadele, iar gospodinele își pregătesc cămara cu murături pentru iarnă. Uneori ies mai bune, alte ori sunt un eșec total. Asta pentru că faci greșeli pe care nu le cunoști în procesul de preparare.
Pentru gogoșari în oțet, varză și castraveți murați sau legume asortate trebuie să eviți:
Să folosești aceleași proceduri pentru toate legumele, nu toate trebuie murate în același fel. Morcovii trebuie fierți puțin înainte de a fi puși la murat, spre deosebire de castraveciori. Desigur, depinde mult și cum vreți să serviți murăturile. Atât timp cât consumați morcovii întregi, trebuie puțin fierți, altfel vor fi foarte crocanți.
Este foarte important să nu exagerăm cu zahărul, murăturile trebuie să fie mai degrabă sărate. Pentru murături nu ai nevoie doar de apa, zahăr, sare și oțet. Este foarte bine să se adauge câteva condimente, pentru a obține niște murături deosebite: semninte de muștar, frunze de dafin, ardei, mentă, busuioc, etc.
Nu este indicat să murezi mai multe tipuri de legume în același borcan. Își pierd și savoarea și gustul inițial. Trebuie să va asigurați de la început că aveți cantitatea necesară de saramură, altfel riști să nu poți mura întreaga cantitate de legume.