Antena Căutare

Pregătește-te de sărbătoare! Cele mai UTILE sfaturi pentru masa de Paște, DIRECT de la cei trei Chefi!

Orice gospodină are nevoie câteodată de trucuri atunci când vine vorba de mesele festive din cadrul familiei. În preajma sărbătorii Învierii Domnului, cei trei Chefi de la Iadul bucătarilor ne dau cele mai utile sfaturi

Orice gospodină are nevoie câteodată de trucuri atunci când vine vorba de mesele festive din cadrul familiei. În preajma sărbătorii Învierii Domnului, cei trei Chefi de la Iadul bucătarilor ne dau cele mai utile sfaturi.

1. In ce combinatii putem gati carnea de miel astfel incat aceasta sa nu fie grea?

Sorin Bontea: Eu recomand sa combinati carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspat, leurda, untisor, ceapa verde. Primavara ne pune la dispozitie in piete multe verdeturi sanatoase.

Catalin Scarlatescu: Si eu optez tot pentru o salata verde. Si va sfatuiesc sa consumati carnea de miel in cantitati moderate.

Florin Dumitrescu: Combinati carnea de miel cu verdeturi proaspete de sezon, spanac, leurda, untisor, loboda, stevie sau cu un sos dulce-acrisor. Eu cred ca e foarte important si vinul cu care o asociem: recomand sa fierbeti carnea in vin, iar la masa sa serviti un vin potrivit.

2. Ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste?

Sorin Bontea: Ouale rosii.

Catalin Scarlatescu: Eu sunt de parere ca la mesele de sarbatoare este bine sa pregatesti exact ce te face sa te simti bine. Sunt persoane care nu consuma carne de miel si o inlocuiesc cu peste, de exemplu. Sigur, ouale rosii si cozonacul sunt un simbol al acestei sarbatori si cred ca nu lipsesc de pe masa niciunui roman.

Florin Dumitrescu: Ouale rosii. Atat. Asta e cea mai importanta traditie de Paste.

3. Ce recomandari aveti pentru cei care gatesc acasa de Paste?

Sorin Bontea: Nu sarati carnea de miel inainte de a o gati. Daca nu aveti prapure pentru drob, tapetati tava in care puneti compozitia de drob cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ouale batute.

Catalin Scarlatescu: Pentru drob, eu nu fierb organele si carnea, ci le trag la tigaie. 25 % din compozitie se taie cuburi, restul se toaca la masina. In stufat puneti mai mult usturoi verde decat ceapa verde, iese mult mai gustos asa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru ca laptele linisteste stomacul, dupa atatea preparate cu ceapa si usturoi.

Florin Dumitrescu: Alegeti cu grija vinul pentru masa de Paste. Exista anumite soiuri care insotesc perfect carnea de miel si altele care se asorteaza cu deserturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a gati carnea de miel este sa puneti o bucata de carne la cuptor cu legume radacinoase, foarte mult usturoi, cimbru si vin rosu.

4. Ce planuri aveti voi de Paste, anul acesta?

Sorin Bontea: De Paste obisnuiesc sa petrec in familie, asa ca si anul acesta vom fi in Bucuresti. Mergem la slujba de Inviere, pregatim un meniu traditional, iar a doua zi mergem in vizita la mama.

Catalin Scarlatescu: Pentru ca trebuie sa ma ocup de diverse proiecte, anul asta de Paste nu am vacanta. Asa ca voi petrece traditional, aici, in Bucuresti.

Florin Dumitrescu: Noi s-ar putea sa devenim din nou parinti chiar de Paste. J Pentru ca in prima jumatate a lui aprilie Cristina trebuie sa nasca, nu ne facem planuri. Vom avea un program linistit, acasa.

Concurenții “Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” gătesc pentru copii care nu si-au serbat niciodată ziua de naștere... Valuri de LACRIMI pentru concurenţi! Emoţiile devin din ce în ce mai puternice, dar nu e timp, fiindcă începe service-ul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x