Antena Căutare

Rețeta lui Alex Petricean D’Artagnan: Ou posat în ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capra și sos BBQ auriu

Ou posat in ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capra si sos BBQ auriu

Ou posat in ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capra si sos BBQ auriu

• Oul posat in ierburi:
2 oua
1 ardei rosu taiat cubulete fine
1 ramura cimbrisor verde tocata marunt
10 g chives tocat marunt
1 ramura tarhon verde tocat marunt
1 lingura ulei de masline
un praf de sare
un praf de piper alb
Consumabile: folie alimentara

Intr-un bol de supa se asterne folie alimentara, care apoi se unge cu ulei de masline. Cream un melanj din ardei rosu, tarhon, chives si cimbrisor, cantitativ cat sa intre intr-o lingura si presaram tot continutul lingurii in centrul bolului prevazut cu folie alimentara, iar mai apoi spargem oul asezonandu-l cu sare si piper. Strangem folia alimentara cat mai ermetic, astfel incat sa obtinem un buzunar cu care putem fierbe oul intr-o forma cat mai aproape de cea naturala. Repetam operatiunea si cu cel de al doilea ou. Intr-o oala cu apa in clocot inseram cele doua buzunare din folie alimentara cu continutul de ou posat in ierburi si le tinem 4-5 minute in functie de cat de cremoasa vrem sa obtinem consistenta galbenusului. Se taie folia si se scoate oul, acum deja gata posat.

• Dovleceleul grill:
50 g ulei de masline
1 dovlecel [7felii]
un praf de oregano uscat
un praf de sare
un praf de piper alb

Marinam dovlecelul cu uleiul de masline si toate celelalte ingrediente. Incingem o tigaie de teflon grillata in care vom gati dovlecelul astefel incat sa ramana crocant.

• Sparanghel sotat
5 fire sparanghel verde
50 g unt
un praf de sare
un praf de piper alb

Fierbem apa intr-o oala adaugand si un praf de sare. Inseram sparanghelul caruia in prealabil i-am indepartat cotoarele, timp de 1 min. Separat intr-o tigaie la foc mediu adaugam untul si sparanghelul direct din oala. Sotam asezonand cu sare si piper timp de 1 minut.

• SOS BBQ auriu
1 lingura mustar dijon
1 lingura miere
1 lingura sos worchester
1 lingurita otet balsamic alb
1 praf boia afumata/dulce
1 lingurita ulei de masline
un praf de sare

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol cu ajutorul unui tel pana se obtine o consistenta omogena.

• Montaj
50 g telemea de capra sfaramata

Asezam dovlecelul sub forma de piese de domino rasturnate peste care presaram telemeaua de capra si mai apoi cele doua posate alaturate de sparanghelul sotat. In final picuram pe toata suprafata preparatului sosul BBQ auriu.

Pofta buna!

Ești pregătit să fierbi la foc mic? ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“ își DESCHIDE PORȚILE LUNI, 20:30!... Ritualul vinului prezentat de Virgil Manescu, maestrul de ceremonii HK...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Citește și
x