- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tavi este din Bacău, are 25 de ani și muncește ca bucătar în marea Britanie. De-a lungul anilor, a făcut cursuri de bucătărie pe diferite specializări.
A început cu spălatul vaselor, apoi a devenit ajutor de bucătar. Tavi a muncit mult în străinătate, începând cu Italia și continuând cu Portugalia, acolo unde a și început să învețe bucătărie, Dubai și Marea Britanie.
“Pasiunea mea pentru bucătărie a început la un hotel de 4 stele din Lisabona. M-am angajat la spălat vase. Am rămas impresionat de cum se lucra, mai ales de bucătarii de acolo, cum se învârteau în bucătărie. Spălam repede vasele și mă duceam de câte ori terminam să urmăresc bucătarii. Chef-ul m-a observat, m-a chemat în cabinet, am purtat o discuție cu el legată de ce vreau să fac în viață și mi-a propus să merg la o școală, să încep niște cursuri de bucătărie din Lisabona. Am îmbrățișat cu bucurie oportunitatea care mi s-a oferit, cu promisiunea că mă voi ține de treabă și de cursuri în același timp. Am urmat aceste cursuri și în paralel serviciul, zi de zi. Așa am promovat și am intrat în rândul bucătarilor”, își amintește Tavi. Apoi a avut ocazia să lucreze ca bucătar la un restaurant din Burj Khalifa, recunoscut de Guiness Book drept cel mai înalt restaurant de pe planetă, experiență pe care o trece în CV-ul său la capitolul cele mai mari realizări.
Momentan Tavi lucrează la un restaurant din Londra ca chef de partie. “Este un restaurant spaniol, iar responsabilitățile mele sunt organizarea și verificarea secției pe care lucrez, sunt atent la detalii, mă asigur că totul este impecabil pe secție, ajut Head Chef-ul când este nevoie cu comenzi, formez noi demi-chefs și bucătari în ierarhii mai mici”, mai spune el. Tavi este fan al formatului “Hell’s Kitchen” și visează să obțină o stea Michelin.
Hobby: Pescuitul, fotbalul și bucătăria
Gustul sau aspectul în farfurie?: Gustul este foarte important, caut o combinație care să îți lase gura apă. Dar, în același timp, și așezarea în farfurie și aspectul contează, consider că nu poți să prezinți un preparat excepțional care să nu te stimuleze și vizual.