Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

JO 2016: Absenţa de la Jocurile Olimpice a echipei de gimnastică, lovitură grea pentru România. "Este ca şi cum Brazilia nu s-ar califica la Cupa Mondială de fotbal"

Absenţa de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a echipei feminine de gimnastică a României este ca şi cum naţionala Braziliei nu s-ar califica la Cupa Mondială de fotbal, se arată într-un material apărut, miercuri, pe site-ul oasport.it.

Absenţa de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a echipei feminine de gimnastică a României este ca şi cum naţionala Braziliei nu s-ar califica la Cupa Mondială de fotbal, se arată într-un material apărut, miercuri, pe site-ul oasport.it.

"Absenţa echipei feminine de gimnastică a României de la Jocurile Olimpice este o adevărată lovitură pentru acest sport. Să nu uităm că această ţară a dat gimnaste precum Nadia Comăneci, Somina Amânar, Andreea Răducan, Daniela Silivaş, Gina Gogean, Ecaterina Szabo, Sandra Izbaşa sau Cătălina Ponor. Pentru a face o paralelă, absenţa de la Jocurile Olimpice a echipei de gimnastică a României este ca şi cum Brazilia nu s-ar califica la Cupa Mondială de fotbal", scrie sursa citată, potrivit news.ro.

Site-ul aosport.it notează că absenţa echipei feminine de gimnastică a României vine după 40 de ani în care s-au obţinut medalii olimpice.

"Au fost 40 de ani consecutivi în care echipa României a obţinut medalii la Jocurile Olimpice. Româncele au fost campioane olimpice la Los Angeles 1984, Sydney 2000 şi Atena 2004, au câştigat argintul la Montreal 1976, Moscova 1980, Seul 1988 şi Barcelona 1992, iar la ediţiile Atlanta 1996, Bejing 2008 şi Londra 2012 au obţinut bronzul. Această absenţă este anormală pentru cea mai titrată echipă din istoria gimnasticii, după Uniunea Sovietică".

Site-ul citat scrie că această cădere a venit din mai multe cauze.

"Această absenţă vine pe fondul haosului din staful tehnic, a faptului că tot mai puţine junioare vin din urmă pentru a se reuşi schimbul de generaţii şi pentru că cei din conducere nu au înţeles riscul cu care se confruntă. Absenţa fondurilor şi scăderea economică a ţării sunt alţi factori care au dus la acest dezastru. Cătălin Ponor are şansa ei de a câştiga medalii la Rio, dar acest lucru nu ar trebui să ascundă problemele generale. La Rio, România se va baza doar pe valoarea individuală a gimnaştilor".

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor începe vineri. Singura reprezentată a României la JO va fi Cătălina Ponor.

Recomandari