Antena Căutare

JO 2016. Lacrimi de campion: „Era exact înainte de Olimpiadă. Nu mai puteam merge nici la baie, nu îmi mai era foame, slăbisem zece kilograme în patru zile!”

Campionii sunt puternici. Campionii nu pot fi doborâți cu una, cu două. Campionii sunt de fier. 

Campionii sunt puternici. Campionii nu pot fi doborâți cu una, cu două. Campionii sunt de fier. Adevărat, dar până într-un punct.

Campionii sunt în primul rând oameni ca și noi, cei care-i urmărim de pe canapele și le comentăm prestațiile. Poate cea mai emoționantă declarație despre suferințele și încercările de zi cu zi ale acestor „zei” plămădiți din carne și oase ca noi toți muritorii de rând îi aparține Cătălinei Ponor, gimnasta care a ratat o medalie la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de la Rio.

„Sunt obișnuită să câștig, dar sunt și om, și orice om greșește , nu sunt făcută din metal că un robot să nu am suflet , sentimente sau să fac totul perfect!” , a rostit, printre lacrimi, românca.

Alex Invinciblul, aproape învins de o boală

Articolul continuă după reclamă

De data asta, drama nu îi mai aparține unui român, ci unui australian. Chiar cu câteva săptămâni înainte de Olimpiada de la Rio, atletul Alex Hartmann era doborât de boală. La numai 23 de ani. Dureri de stomac avea de câțiva ani, dar de data asta totul părea mult mai serios. Nu mai putea de durere, nu mai mergea la antrenamente, ci doar prin spitale. Medicii nu au putut să îi pună din prima un diagnostic. Slăbise zece kilograme în zece zile.

"Nu eram în stare să merg la baie, nnu îmi era foame , nu puteam bea nimic, iar durerile durau uneori o zi întreagă. Tot ce puteam face era să stau pe podea, în poziție fetală”, a povestit campionul.

Medicii credeau că e apendicită, ba enterocolită, ba orice altceva. A refuzat să se supună unei operații pentru a participa la Olimpiadă. A participat la cursa de 200 de metri acum trei zile. A ratat calificarea în semifinale, terminând cursa pe poziția a cincea. Sănătatea e mai importantă decât orice medalie până la urmă, dar el a vrut să-și vadă visul cu ochii: să participe la Rio.

Alex Hartmann este cel mai bun atlet al Australiei din ultimii nouă ani.

El e Jeff și a câștigat o medalie de aur pentru mămica lui! Povestea dureroasă a unui sportiv de la Rio a înlăcrimat o î... JO 2016: Ultimii sportivi români intră în competiţie duminică. Vezi care va fi programul și de la ce oră va trebui să ne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x