Antena Căutare

Alexandra Citirigă – o româncuță gospodină mândră de țara în care s-a născut

Are 10 ani și este din Timișoara. “Pasiunea pentru gătit a venit de la bunica mea. Ea m-a lăsat și încă mă mai lasă să o ajut, să gătim împreună tot felul de prăjituri, ciorbițe, supe și din astea.

Are 10 ani și este din Timișoara.
“Pasiunea pentru gătit a venit de la bunica mea. Ea m-a lăsat și încă mă mai lasă să o ajut, să gătim împreună tot felul de prăjituri, ciorbițe, supe și din astea.

Pai fetele în general, trebuie să știe să gătească pentru că de-aia se zice că femeia e o gospodină în casă, nu? ”

Cât despre participarea la Junior Chef, micuța gospodină spune că nu a venit să câștige neapărat, ci mai mult pentru a învăța. Iar dacă ar câștiga premiul cel mare ar vrea să își construiască o fermă.

Și pentru că iubește România, s-a gândit să se îmbrace cu o ie și să își deseneze pe mânuță o inimă în cele trei culori: roșu, galben și albastru.
“Eu, când o să fiu mare, vreau să mă fac ori grădinăreasă ori cântăreață de muzică populară.
De obicei când vorbesc despre muzică populară sau România, îmi dau lacrimile. Așa, de emoții. Îmi place să păstrez tradițiile, mai ales eu și familia mea, să dau din generație în generație. Și ar trebui să le păstrăm și noi cum le-au păstrat și alții. Asta-i țara mea, aicea m-am născut, aicea și mor.”

Micuța româncuță face mămăligă cu brânză de burduf și ouă. Toate sunt puse la foc și preparate cu multă dragoste și îndemânare.
Farfuria este așezată cu grijă și pricepere.
Hotărâtă și stăpână pe ea și pe situație, Alexandra știe că va primi atât acceptări cât și refuzuri.

Păstrându-și calmul, cu mândrie în suflet și priviri, fetița așteaptă hotărârea juriului.
De la Vizante cel jucăuș primește un “DA!”.

Horia cel sever spune: “Eu sunt îndrăgostit de tot ceea ce este românesc. Îmi place bucătăria româneacă, îmi place portul românesc, mi-s dragi toate…”. Și fetița primește un... “DA!”.
Iar de la frumoasa Prințesă Polonic, cel de al treilea “DA!”


“Înălțător lucru să vezi un copil îndrăgostit de țara lui în felul ăsta. Adică de țara mea, de țara noastră, de România. Cred că asta este ceva dinăuntrul ei. Pe mine m-a copleșit.”

Venind rândul micuței șă își aleagă mentorul, foarte diplomat, copila grăiește: “V-aș alege pe toță trei, dar aș vrea să învăț foarte multe de la Horia Vîrlan.”

“E bine să am o româncă adevărată în echipă. Și sunt mândru că e la mine”, declară triumfător celebrul bucătar.

Fără pic de emoții, Alexandra declară: “Nu m-a convins Prințesa Polonic, deoarece mai avea ceva de pus acolo. Mi-a plăcut mult mai mult Horia și am încredere în el să merg mai departe și cred că voi câștiga Junior Chef cu Horia Vîrlan!

La Vizante îi mai trebuiau multe lucruri. Nu-mi plac oamenii prea vorbăreți și nu l-am ales pe el pentru că a vorbit prea mult.”

Robert Nicolas Bosanco – olimpicul ce își dorește să devină un bucătar de soi... Horia şi Vizante au de furcă! "Prinţesa Polonic a avut câştig de cauză, pentru că e mai drăguţă!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Junior Chef, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/junior-chef/., iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/kEt47q.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x