Cremoasă, extrem de gustoasă şi dorită oricând, crema de ciocolată cu alune are în spate o istorie interesantă, dar puţin ştiută
Se cumpără, în medie, 2,5 borcane în fiecare secundă la nivel mondial, dovadă a faptului că este iubită de întreaga lume.
Totul a început în 1940, când Pietro Ferrero, un patiser din Piemont, în Italia, a folosit o veche reţetă, inventată în apropiere de Torino, în timpul lui Napoleon, care se prezenta sub forma unei paste de ciocolată numită gianduia, numai bună de întins pe pâine.
Cum cacaoa era greu de găsit la începutul anilor '40, Ferrero s-a gândit cum să se folosească de faptul că, la acel moment, producţia de alune juca un rol important în economia piemonteză. Ideea pe care a avut-o patiserul, să amestece cacao cu alune pisate, pentru a înlocui preţiosul praf, a fost una minunată!
Astfel, în 1946 a luat naştere Pasta Gianduia, un fel de baton făcut cu ciocolată solidă, dar elastică în acelaşi timp. Nu a cunoscut succesul sub această denumire, aşa că, cinci ani mai târziu, este numită "Nutella".
Astăzi, micul dejun este mai gustos datorită delicioasei creme tartinabile!
Citeşte mai multe pe observator.tv!
De pe podium, în bucătărie! Helena Rizzo a fost desemnată cea mai bună femeie bucătar din lume... Anca Lungu dezvăluie cu ce preparat l-a cucerit pe soţul ei...