Aceste plante te vor ajuta să scapi de depresia de iarnă

Studiile de până acum ne arată că putem depăși depresia de iarnă dacă ne decorăm casa cu plante. Iată ce plante te ajută să depășești depresia de iarnă:

Studiile de până acum ne arată că putem depăși depresia de iarnă dacă ne decorăm casa cu plante. Iată ce plante te ajută să depășești depresia de iarnă:

Plantele purifică aerul rămas în interior, astfel încât să poți respira mai ușor. Dar efectele lor nu se termină acolo. Oamenii de știință spun că prezența plantelor în casă pot îmbunătăți semnificativ starea de spirit, pot reduce stresul, îmbunătățesc starea de concentrare, inclusiv simptomele ADHD, si chiar ameliorează durerile.

Sansevieria trifasciata, numită popular și limba soacrei. Această plantă este potrivită pentru cei are nu vor mari bătăi de vap cu îngrijirea. Se adaptează cu bine la temperaturi cuprinse între 4 și 27 de grade, are nevoie de lumină indirectă și de puțină apă la odată la câteva săptămâni.

Cât despre abilitățile de a curăța toxinele din aer, această plantă se află printre primele cinci recomandate în acest sens. În timp ce majoritatea plantelor nu eliberează oxigen pe timpul nopţii, acesta o face. De aceea, un aer mai curat te ajută să dormi mai bine. Şi n-ar fi rău să ai câte una pe fiecare noptieră.

Ceropegia Woodii este numită popular Lanţul inimilor şi este o altă opţiune pentru plantele de interior. Este o plantă cu un aspect interesant, cu frunze în formă de inimoare, care absorb ozonul din încăpere. Rezistă la temperaturi de 4 grade Celsius, dar trebuie să ai grijă să nu o uzi prea mult.

Cu siguranţă că nu te-ai gândit că menta îţi poate îmbunătăţi starea de spirit. Cercetările efectuate de neurologi au arătat că aroma de mentă creşte starea de spirit, memoria și conștientizarea mentală. Este uşor de cresut în interior, dar trebuie să ai grijă ca solul să fie umed. În plus, o frunză de mentă proaspătă este binevenită în cana cu ciocolată sau într-un pahar de cocktail.

Pe Lajumate.ro găsești peste 700 de oferte cu plante și flori scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Ultimele știri