Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

3 idei decorative pentru un perete gol

Ai găsit mobila perfectă, dar ți-a rămas un spațiu pe care nu știi cum să-l umpli? Locuiești într-o casă mare cu pereți mulți imposibil de decorat? Nu te poți decide ce dimensiune sau tip de decor pentru pereți să alegi? Ai ajuns unde trebuia, pentru că ideile și sfaturile noastre te vor ajuta să treci peste aceste probleme.

3 idei decorative pentru un perete gol

Indiferent de stilul tău, avem trucurile potrivite care îți transformă pereții și care îți vor scoate în evidență personalitatea și gustul. Chiar dacă ești colecționar de artă, pasionat de natură sau iubitor de cărți, pereții tăi pot fi personalizați astfel încât să poți fi înconjurat de lucrurile pe care le adori. Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei de decor pentru pereți, care cu siguranță vor adăuga stil casei tale.

Cum să alegi un decor perefect pentru pereții tăi

În primul rând, aruncă o privire la peretele pe care vrei să îl scoți din anonimat și măsoară-l corect. Apoi trebuie să decizi cum ai vrea să-l umpli. Noi venim în ajutorul tău și îți sugerăm trei variante: fototapet, tablouri sau rafturi suspendate. Ce alegi?

Fototapet

Fototapetul este un material pe suport de hârtie, compus din mai multe părți ce se lipesc pe perete cu un adeziv special. Acest tip de tapet este perfect pentru decorarea pereților anoști. Fototapetul se găsește în diferite culori, stiluri sau teme, fiind imposibil să nu rezoneze cu gusturile tale. Este ușor de aplicat și deloc costisitor. Lasă peretele să respire, se poate șterge cu o cârpă umedă și este suficient de rezistent. Fototapetul este cool și va da viață pereților casei tale! O alegere ușoară, deloc complicată pentru un design unic și de durată.

Tablouri

Prima regulă atunci când alegi un tablou pentru a completa un perete gol este aceea că trebuie lași spațiu egal pentru fiecare parte atunci când îl montezi, astfel încât să pară că este central.

Ce se întâmplă dacă atârni tablouri lângă o canapea, pat sau masă? Alege o piesă de artă (sau mai multe) care să aibă aceeași lungime cu piesa de mobilier sau mai mică. Evită decorul mai larg decât piesa de mobilier; va părea total ciudat. Vezi aici mai multe exemple despre cum ai putea să-ți însuflețești pereții locuinței!

Rafturi suspendate

Spațiul de depozitare este ceva pe care aproape toată lumea și-l dorește. Rafturile suspendate nu oferă camerei un simplu loc în care să pui niște lucruri la întâmplare. Atunci când sunt montate corect, rafturile pot arăta distractiv, elegant și chiar puțin sofisticat.

Rafturile suspendate ca idee decorativă sunt ușor de montat și extrem de utile. Ele pot reprezenta atât o operă de artă, cât și o unitate de depozitare funcțională.

Indiferent că le folosești pentru a pune fotografii, a organiza cărți sau pentru a-ți etala colecția trofee, raftul suspendat își va face treaba cu stil și este perfect pentru orice tip de cameră. Utilizează raftul suspendat într-o cameră de zi, dormitor, birou, baie sau oriunde dorești să adăugi spațiu suplimentar de decor sau depozitare.

Oficial, ești gata să alegi decorul de perete ca un profesionist. Transformă pereții aceia albi sau bej plictisitori într-un spațiu frumos, alegând piese mari, colorate sau texturale, care dau viață spațiului tău.

Foto: Pixabay