Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

4 idei de Feng Shui pentru dormitorul tău

Amenajarea dormitorului poate fi o activitate extrem de plăcută, mai ales atunci când te pasionează anumite principii pe care vrei să le urmezi. Dacă cel mai important aspect de care vrei să ții cont este acela de a avea parte de cel mai calitativ somn, înseamnă că ar trebui să te ghidezi după anumite reguli.

4 idei de Feng Shui pentru dormitorul tău

sursa foto: pexels.com

De exemplu, aceea de a păstra temperatura camerei în care te odihnești la cel mult 21 de grade sau aceea de a alege lenjerii de pat din satin, dacă vrei să ai parte de o experiență de cinci stele între așternuturi. Nu în ultimul rând, poți lua în calcul și recomandările Feng Shui o pseudoștiință originară din China Antică, ce susține că energia creată într-un anumit spațiu ține exclusiv de așezarea obiectelor și de materialele din care acestea au fost confecționate.

Iată ce reguli ai putea aplica și tu atunci când îți amenajezi dormitorul.

Lipește patul de perete

Principiile Feng Shui susțin că tăblia patului sau locul în care dormi cu capul ar trebui să fie lipit de un perete. Această credință are la bază psihologia protecției și a suportului, care îți va crea automat senzația că ești în siguranță atunci când te odihnești. Mai mult decât atât, patul trebuie să fie așezat cu capul înspre nord, pentru că de acolo pleacă toate energiile de pe Pământ. Nu în ultimul rând, e indicat să nu stai cu picioarele îndreptate către ușă, această poziție fiind un simbol al morții.

Alege culori vesele

Vei observa imediat cum starea ta de spirit se înalță atunci când pășești într-o cameră viu colorată. Poți aplica același principiu și pentru dormitorul tău, fără să încarci atmosfera. De exemplu, te-ai putea raporta la culori puternice, vesele, și modele cât mai diverse atunci când accesorizezi camera ta de odihnă. Pernele sunt o idee excelentă pentru a umple patul de culoare, în vreme ce o pătură așezată la picioarele acestuia îți va crea instantaneu senzația de spațiu primitor și foarte comod.

Nu agăța o oglindă

În credința Feng Shui, oglinzile reprezintă forma de energie Yang, adică mișcarea și schimbarea. În dormitor, designerii de interior care se ghidează după aceste principii vechi de secole sugerează doar utilizarea energiei Yan, simbol al odihnei. Desigur, asta nu înseamnă că dacă îți dorești cu adevărat să ai o oglindă în dormitor, acest lucru nu este total contraindicat. Dacă folosești un astfel de accesoriu, ai grijă ca acesta să nu fie îndreptat către pat sau cel puțin să nu te poți vedea în oglindă atunci când dormi. În schimb, îndreaptă oglinda către geam, lucru care îți va permite să atragi și mai multă lumină naturală în încăpere.

Nu folosi elemente acvatice

În vreme ce apa este considerată a fi simbolul pentru succesul financiar în cultura chineză, aceasta sau elemente care amintesc de ea nu au ce să caute într-o încăpere cum este dormitorul, mai ales într-unul care se vrea amenajat după principiile Feng Shui. O fântână arteziană sau un acvariu cu pești nu sunt cea mai bună idee pe care o poți pune în aplicare. Nici măcar pozele care înfățișează imagini cu întinderi de apă sau amintesc de creaturi marine nu ar trebui agățate în dormitor. Explicația este că energia Chi, pe care apa o creează, va întrerupe pacea și vibrația de care ar trebui să te bucuri în dormitor. Totodată, la modul simbolic, apa este cea care stinge pasiunea, adică focul, care este binevenită într-o încăpere ca aceasta.

Sperăm că ideile noastre te-au inspirat, iar acum vei ști să aplici principiile Feng Shui întocmai pentru a crea din dormitorul tău o oază de liniște, care abia așteaptă să te primească după fiecare zi pe care o închei cu succes. Pe tine care dintre principii te-a inspirat cel mai mult și pe care te-ai gândit să îl aplici atunci când vei amenaja dormitorul?

Recomandari