Antena Căutare

4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te muți în casă nouă

Cu toții ajungem într-un punct al vieții când ne dorim un loc al nostru, renunțând, astfel, la viața de chiriaș. După ce am ales noua locuință, am îndeplinit toate formalitățile și am încheiat tranzacția cu vânzătorul, ajungem și la momentul mutării propriu-zise, etapă ce ne poate da bătăi de cap. Majoritatea persoanelor consideră că schimbarea locuinței este o provocare care necesită ieșirea din zona de confort, ajustarea stilului de viață și adaptarea la un nou mediu.

Cu toții ajungem într-un punct al vieții când ne dorim un loc al nostru, renunțând, astfel, la viața de chiriaș. După ce am ales noua locuință, am îndeplinit toate formalitățile și am încheiat tranzacția cu vânzătorul, ajungem și la momentul mutării propriu-zise, etapă ce ne poate da bătăi de cap. Majoritatea persoanelor consideră că schimbarea locuinței este o provocare care necesită ieșirea din zona de confort, ajustarea stilului de viață și adaptarea la un nou mediu.

Chiar dacă presupune un oarecare efort și disciplină, mutarea în casă nouă este o activitate care ne va pune la încercare creativitatea și spiritul organizatoric. Cu un plan bine pus la punct și o listă de obiecte necesare, totul parcă va decurge de la sine, iar noi ne vom acomoda în cel mai scurt timp în noua noastră locuință. Iată patru lucruri esențiale de care trebuie să ținem cont atunci când ne mutăm:

1. Alegerea electrocasnicelor

Poate părea ușor să alegem aparatele electrocasnice pentru noua noastră locuință, însă această decizie trebuie să fie bazată pe argumente logice. Majoritatea persoanelor sunt tentate să aleagă produse scumpe sau provenind de la branduri de top, convinse fiind că prețul mărit sau numele brandului vine și cu o garanție a calității. Din păcate, acest lucru nu se aplică în toate cazurile.

Pentru a fi siguri că facem alegerea potrivită, va trebui să fim atenți la trei aspecte principale: recenziile date de cumpărători, clasa energetică și specificațiile prezentate de producător. Fie că alegem o mașină de spălat, un televizor sau o centrală termică, cei trei factori de selecție trebuie să se afle în spatele deciziei noastre. În cazul unui frigider nou, este foarte important să ne raportăm la dimensiuni și să achiziționăm un model suficient de mare pentru nevoile noastre viitoare. Familia se poate mări cu încă un membru în orice moment...

2. Alegerea mobilierului

Alegerea mobilierului depinde într-o foarte mare măsură de gusturile tale personale și de preferințele tale estetice. Totuși, și aici există aspecte de care trebuie să ții cont. Încă dinainte de a alege mobila, va trebui să stabilești care este spațiul alocat pentru fiecare obiect de mobilier din noua ta casă.

Astfel, vei fi sigur că totul se va potrivi de minune și că nu vei avea obiecte care să-ți limiteze mobilitatea. O altă calitate pe care piesele tale de mobilier vor trebui să o aibă este durabilitatea în timp. Având în vedere că n-o să-ți schimbi mobilierul în fiecare zi, este necesar să alegi modele cât mai rezistente, ușor asortabile cu alte elemente din casă și utile scopului pentru care au fost concepute, având în vedere că sunt mai mult decât simple piese de decor.

3. Alegerea sistemului de încălzire

În cazul în care urmează să te muți la casă, opțiunile tale privind încălzirea sunt numeroase, și poți alege metode convenționale sau metode revoluționare, proaspăt apărute pe piață (încălzire în pardoseală, centrală fotovoltaică, etc.).

Dacă viitoarea ta locuință este un apartament de dimensiuni medii (2-3 camere), soluțiile de încălzire nu sunt multe, însă cele convenționale vor fi îndeajuns de eficiente și accesibile ca preț pentru nevoile/ bugetul tău. În cazul în care vrei să alegi o soluție testată și folosită în toată lumea, o centrală pe gaz se poate dovedi alegerea cea mai inspirată. Dacă vrei o metodă ingenioasă, mult mai ecologică și ieftină, îți recomandăm un sistem de încălzire prin pardoseală. Chiar dacă nu e la fel de cunoscută ca alte sisteme de încălzire, această metodă se bucură de foarte multe recenzii pozitive, devenind din ce în ce mai populară.

4. Alegerea obiectelor de decor

Alegerea obiectelor de decor este, probabil, cea mai plăcută parte a amenajării unei noi locuințe. Acesta este momentul în care putem da frâu liber imaginației și putem să ne exploatăm la maximum spiritul creativ.

Un set nou de veioze, perdele, o lenjerie de pat sau o vază cu flori sunt doar câteva dintre elementele decorative prin care vei da un aspect aparte casei tale și prin care îi vei conferi personalitatea potrivită.

Acum că știi cum să alegi cele mai importante obiecte pentru noua ta casă, tot ce rămâne este să te înarmezi cu optimism și să pășești cu încredere în noua ta locuință.

Surse Foto: Shutterstock

Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x