5 greșeli de amenajare a grădinii și cum să le eviți

Amenajarea grădinilor este, adesea, motiv de relaxare, fiindcă fiecare decizie luată pentru îmbunătățirea spațiului verde înseamnă un plus de confort. Totuși, din exces de zel, din neatenție sau, pur și simplu, din neștiință se poate întâmpla ca grădina să aibă de suferit.

5 greșeli de amenajare a grădinii și cum să le eviți

Există câteva greșeli pe care s-ar putea să le faci în timpul procesului de amenajare și pe care, totuși, le poți evita dacă te documentezi puțin. Iată ce nu ar trebui să faci:

1. Îți cumperi mobilier ieftin de exterior

Adesea, beneficiarii se grăbesc să aleagă mobilierul de exterior, fără să ia în calcul unele detalii, de altfel, importante. Alegerea unui mobilier de exterior de calitate înseamnă să te documentezi cu privire la produse și să alegi nu doar în baza prețului mai mic. Poți găsi mobilier de exterior de calitate și la prețuri rezonabile, drept pentru care nu trebuie să cazi în această capcană.

Un mobilier de calitate înseamnă, de cele mai multe ori, o rezistență sporită la factorii de mediu externi, precum soarele puternic sau umezeala. Produsele de calitate sunt realizate din materiale performante, întărite, astfel încât să ofere o adevărată experiență și nu doar un strop de confort în plus.

2. Alegi incorect pavelele

Nu trebuie să fii expert ca să înțelegi la ce sunt bune pavelele. Din nefericire, însă, uneori, lucrurile sunt greșit înțelese, drept pentru care adesea beneficiarii nu respectă anumite condiționări de spațiu sau de planeitate, iar lucrarea este compromisă. Un specialist în acest domeniu poate ajuta mai mult decât ai crede, drept pentru care investiția în acest sens ar fi pe deplin justificată.

3. Decorezi în regie proprie

Cine neagă ajutorul specialiștilor în amenajarea grădinilor s-ar putea să întâmpine dificultăți atunci când vine vorba despre decorarea grădinilor. Specialiștii știu cum te poți juca cu nuanțele astfel încât să pară că ai o grădină mai mare, sau ce soiuri de flori să plantezi pentru jocuri vesele de culori. Ei te ajută să împodobești o alee cu lumină nocturnă, astfel încât să pară că mii de licurici au poposit în grădina ta. În concluzie, specialiștii în domeniul esteticii grădinilor sunt un real ajutor la care ar trebui să apelezi cu încredere dacă vrei să-ți amenajezi un spațiu de vis.

4. Uiți să ai grijă de sol

Solul grădinii tale este foarte important și din acest motiv ar trebui să fii foarte atent la detaliile ce țin de acesta. Fertilizarea, plivirea, săparea și însămânțarea plantelor reprezintă cele mai simple acțiuni pe care le poți întreprinde spre binele grădinii tale. În caz contrar, te va frustra dificultatea plantelor de a crește și greutatea de a avea grijă de un spațiu verde de acest tip.

5. Nu lași spațiu suficient plantelor

Indiferent de mărimea grădinii tale, ar trebui să ai în vedere faptul că fiecare plantă are nevoie de spațiul ei pentru a se putea dezvolta bine. Dacă această regulă de spațiu nu este respectată, atunci grădina va fi suprapopulată, iar creșterea plantelor va fi împiedicată. Uneori, este mai bine să păstrezi doar strictul necesar pentru a putea obține rezultatele scontate. Va fi cea mai bună alegere pentru plantele tale.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Acestea sunt doar câteva greșeli uzuale de grădinărit care pot costa însă mare parte din aspectul grădinii. Este indicat să ai în vedere toate aceste lucruri pentru a te bucura de o grădină cât mai estetică, colorată și veselă și pentru ca și tu să te simți în largul tău în confortul propriei tale grădini.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri