Amenajarea băii: ce e bine să știi când alegi prosoapele și textilele de baie

Atunci când te ocupi de amenajarea băii în locuința ta, trebuie să te asiguri că alegi și textilele potrivite. Iată câteva sfaturi când vine vorba de alegerea prosoapelor și a textilelor pentru baie.

Atunci când te ocupi de amenajarea băii în locuința ta, trebuie să te asiguri că alegi și textilele potrivite. Iată câteva sfaturi când vine vorba de alegerea prosoapelor și a textilelor pentru baie.

După amenajarea băii, următorul pas constă în alegerea accesoriilor pentru baie. Trebuie să te asiguri că acestea îți oferă tot confortul de care ai nevoie. În cazul textilelor, trebuie să iei în calcul și factorii de mediu din baie, cum ar fi nivelul ridicat de umezeală și diferențele bruște de temperatură.

Astfel, este important ca toate accesoriile confecționate din materiale textile să absoarbă cât mai bine apa, să fie plăcute la atingere și să nu se deterioreze rapid din cauza umidității. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi textilele potrivite pentru baie.

Amenajare băii - Cum alegi prosoapele de baie

Cu toții știm că prosoapele de baie sunt elementele esențiale în igiena zilnică, dar la fel de important este și rolul lor estetic și în personalizarea decorului din baie.

De câte prosoape ai nevoie?

De obicei, minimul de prosoape ar trebui să fie câte două din fiecare tip pentru câte un membru al familiei. Desigur, prosopul de mâini poate fi utilizat la comun în baie, dar numai dacă îl vei schimba în fiecare zi. Dacă fiecare folosește propriul lui prosop, acesta poate sta 2- 3 zile, dar niciodată mai mult pentru că se va umple de bacterii.

Nu uita să păstrezi întotdeauna prosoape curate pentru musafiri. Dimensiunile prosoapelor după tipul lor sunt în general:

– Prosop de baie: 70 x 125 cm

– Prosop de mâini: 50 x 90 cm

– Prosop de față: 30 x 30 cm

Ce culoare alegi?

Prosoapele albe pot da un aspect de hotel băii tale, dar pot fi o idee potrivită dacă baia ta e decorată în culori închise. Cu toate acestea, nu sunt o alegere bună pentru că sunt greu de întreținut și sunt cu adevărat frumoase doar dacă arată perfect.

Dacă îți dorești ca prosoapele să iasă în evidență, alege culori contrastante cu decorul băii. O baie galbenă va arăta bine cu prosoape verzi sau albastre. Într-o baie cu accente albastre, prosoapele verzi și cele bej sunt cea mai bună alegere.

O soluție bună este să folosești prosoape de două culori. Unul în contrast și altul în exact aceeași culoare cu cea a băii. Acest lucru va sugera ordine și curățenie. Poți folosi ocazional doar prosoape în aceiași culoare cu cea dominantă din baie.

Prosoapele cu model floral sau cu buline oferă un aspect tradițional, în timp ce modelul în dungi este o alegere modernă. Încearcă să eviți prosoapele în două culori.

Materialul

– Bumbac egiptean – Acesta e un material calitativ și destul de scump, bun absorbant datorită fibrelor lungi, fiind de departe cea mai bună alegere, mai ales prin calitatea de a nu se scămoșa în timp.

– Bumbac supima – Aceasta e alternativă potrivită la bumbacul egiptean, prosoapele fiind moi și rezistente, dar supuse la riscul deformărilor și decolorării.

– Fibre sintetice – Majoritatea prosoapelor din comerț sunt confecționate din fibre sintetice. Acestea sunt mai ieftine și pot fi o alegere bună doar dacă plănuiești să le schimbi des.

Amenajarea băii: ce e bine să știi când alegi prosoapele și textilele de baie

Cum le îngrijești?

Întotdeauna, înainte de prima utilizare este indicat să speli prosoapele. Evită utilizarea balsamului de rufe pentru că subțiază fibra prosopului și îi diminuează capacitatea de absorbție. Usucă prosoapele la aer curat, departe de lumina soarelui și folosește soluții care susțin și întăresc culoarea. Nu călca prosoapele cu fierul de călcat.

Amenajare băii - Cum alegi halatul de baie

Atunci când alegi halatul de baie trebuie să acorzi atenție mai multor detalii, cum ar fi mărimea acestuia, modelul și evident, materialul din care este confecționat. Dacă materialul este unul de calitate și halatul va absorbi apa mult mai bine.

Halatul din bumbac este o alegere foarte bună, deoarece acest material absoarbe apa mai rapid și este moale la atingere. Totuși, trebuie să știi că bumbacul de calitate este împărțit în mai multe categorii, cum ar fi cel egiptean și cel turcesc. Bumbacul egiptean este cunoscut ca fiind cel mai bun din punct de vedere calitativ, însă prețul său este mai ridicat decât în cazul celorlalte textile.

Dacă nu vrei un halat foarte gros, poți opta și pentru unul realizat din catifea țesută din fibre de bumbac, acest material fiind foarte plăcut la atingere. O altă variantă ar putea fi halatele de baie din microfibră, care au o țesătură mai fină decât mătasea și mai ușoară decât alte fibre naturale sau sintetice.

Amenajare băii - Cum alegi covorașele de baie

Covorașul de baie este o soluție inspirată, mai ales în momentele în care te temi că vei aluneca pe gresia rece, după ce ai făcut o baie fierbinte. Totuși, înainte de achiziționa un astfel de covoraș, trebuie să ții cont de mai multe aspecte.

În primul rând, covorașele de baie din materiale sintetice, precum cauciucul, poliesterul sau PVC-ul sunt mai rezistente în timp și se curăță mai ușor. Cele fabricate din bumbac absorb mai repede apa și arată mai bine în baie, fiind de asemenea mai confortabile și mai moi la atingere. Pe lângă aspectul covorului, trebuie să te asiguri și de existența unui strat antiderapant pe spate, pentru a elimina riscul alunecării în baie.

Dacă vrei să te bucuri de un confort ridicat, trebuie să alegi cu atenție fiecare accesoriu din baie, mai ales pe cele confecționate din materiale textile. Optează pentru produse de calitate, care să fie rezistente la umezeală și să absoarbă apa cât mai bine.

Citește și:

Ce să NU faci când amenajezi baia - cinci greșeli de evitat

Ghid complet pentru amenajare baie de 5 mp. Imagini și informații practice

Idei și trucuri pentru amenajare baie de 3 mp. Cum folosești spațiul eficient

Sursă foto: pexels.com

Sursă de informare: infocasasigradina.ro, casa-gradina.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri